Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“ANKARA’YA GERÇEK BİR BAŞKENT GÖRÜNÜMÜ KAZANDIRMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞTIK”

“ANKARA’YA GERÇEK BİR BAŞKENT GÖRÜNÜMÜ KAZANDIRMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞTIK”
REKLAM ALANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Gölbaşı şehir geçişi açılışında yaptığı konuşmada, “Allah’ın rızasını ve milletimizin desteğini kazanmak için aynı anda birçok cephede verdiğimiz mücadeleyi zafere ulaştırana kadar durmayacağız, dinlenmeyeceğiz, tereddüt göstermeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Gölbaşı Şehir Geçişi Açılış Töreni’ne, Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlanarak, katılımcılara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzunluğu 967 metreyi bulan, 352 milyon liralık yatırımın hayata geçirilmesinde emeği geçenleri tebrik ederek, projeyle İstiklal Harbi’nin yönetildiği, Cumhuriyetin kurulduğu Ankara’ya yeni bir nefes borusu daha açtıklarını söyledi.

“ANKARA’YA GERÇEK BİR BAŞKENT GÖRÜNÜMÜ KAZANDIRMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞTIK”

Ankara’nın başkent sıfatıyla ülkenin idari merkezi olmanın yanında tüm önemli karayolu ağlarının kavşak noktasında yer aldığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hacı Bayram Veli’nin, Ahi Evran’ın emaneti bir bozkır şehrinden bölgesel ve küresel düzeyde söz sahibi bir başkente geçirilirken, şehrin yeteri kadar imar ve ihya edilemediğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çevresi gecekondularla kuşatılmış, temel altyapı ihtiyaçlarının pek çoğu yetersiz Ankara’ya gerçek bir başkent görünümü kazandırmak için çok çalıştıklarının altını çizerek, geçmiş AK Partili belediye başkanlarının emeğini bir kenara koymanın mümkün olmadığını belirtti.

Eski belediye başkanlarının gayretleriyle Ankara’nın belli bir noktaya geldiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bundan sonraki süreçte de her ne kadar belediye başkanlığı noktasında farklı bir konumdaysak da merkezi yönetim olarak bunları da yine aynen devam ettireceğiz” dedi.

Tarımdan sanayiye kadar geniş bir alanda üretim merkezi vasfına sahip Ankara’yı kara, demir ve hava yollarıyla geleceğe hazırlamak için tarihî önemde yatırımlar gerçekleştirdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçtiğimiz günlerde son bölümünün açılışını yaptığımız Ankara Niğde Otoyolu bunlardan biridir. Daha önce açtığımız Ankara İstanbul ve Ankara Konya hızlı tren hatları, yakında açacağımız Ankara Sivas hızlı tren hattı, inşası süren Ankara İzmir hızlı tren hattı bu yatırımlardan bazılarıdır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece Türkiye’nin değil dünyanın en derli toplu, güzel, kullanımı rahat havalimanından biri olan Esenboğa Havalimanı’nı sıfırdan yapmışçasına yenilediklerini vurgulayarak, Ankara’daki tüm sorunlu noktaların çözüldüğünü, bölünmüş yollarıyla, yeşillendirilmiş çevresiyle vatandaşlara hızlı ve konforlu seyahat imkânı sunulduğunu aktardı.

Ankara kent merkezine de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve mahalli idareler vasıtasıyla çok sayıda yol ve metro projesini hayata geçirdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu projelere karşı nasıl direnişler sergilendiğini, hangi yalan ve iftira kampanyalarının yürütüldüğünü daha dün gibi hatırlıyoruz. Halkçılık adına halk düşmanlığı, çevrecilik adına vandallık, insan hakları adına sapkınlık peşinde koşanlara rağmen ülkemizin her şehri gibi Ankara’yı da geliştirdik güzelleştirdik” ifadelerini kulandı.

“YÖNETİM VE SİYASETTE GÖNÜL SEFERBERLİĞİ ANLAYIŞIYLA YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, akıl ve vicdan sahibi herkesin Ankara’nın şehircilik alanında son çeyrek asırda kat ettiği mesafeyi kabul edeceğini belirterek, şöyle devam etti: “Ne geçmişlerinde ne de bu günlerinde ülkenin hayrına yaptıkları hiçbir yatırımları, hiçbir başarıları olmayanları milletimiz gayet iyi tanıyor. Ülkeye hizmet edenlerin üzerine her türlü yalan ve iftirayla saldıran, kendi içlerindeki taciz, tecavüz ve hırsızlık furyasını ise görmezden gelen bu zihniyetin ipliğini pazara çıkarmakta kararlıyız. Ne kadar bağırırlarsa bağırsınlar tepeden tırnağa tüm bünyeyi saran bu kokuşmuşluğun milletimizden kaçırılmasına müsaade etmeyeceğiz. Allah’ın rızasını ve milletimizin desteğini kazanmak için aynı anda birçok cephede verdiğimiz mücadeleyi zafere ulaştırana kadar durmayacağız, dinlenmeyeceğiz, tereddüt göstermeyeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “En büyük şerefin, en büyük payenin, en büyük siyasetin milletimize eser kazandırma, hizmet etme, ülkemizin itibarını yükseltme olduğu inancıyla gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz. İnsanlarımızın kalbinden kopup gelen bir Allah razı olsun nidasından daha büyük bir mükâfat olmadığını bilerek yönetim ve siyasette gönül seferberliği anlayışıyla yolumuza devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, spordan şehirciliğe kadar her alanda projelerle donatırken, birilerinin çıkıp “Bunca yatırıma ne gerek var?” dediğini anımsatarak, yapılan okullara, hastanelere, yollara ihtiyaç bulunmadığını söyleyenlerin dahi olduğunu anlattı.

Elektrik üretimimizi artıracak yatırımlara karşı çıkarken birilerinin “Toprağa mı vereceksiniz?” diye sorduğunu, İstanbul Havalimanı inşası sürerken zemininin kötülüğünden kuşların göç güzergâhında olduğuna kadar çok çeşitli yalanla ortalığı bulandırmaya çalışanların olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün inşaatını engellemek için atmadıkları takla kalmamıştı. Bir mahkeme kararını yanlış yorumlayıp ‘Bu proje artık dört kuleden ibarettir.’ diyerek zil takıp oynamaya kalktıklarını da unutmadık. Bizim yaptığımız yolların ne işe yaradığını öğrenmek istiyorlarsa gitsinler sevdiklerine kavuşmak için direksiyon başına geçen vatandaşlarıma sorsunlar. Bu yolların, tünellerin, köprülerin, viyadüklerin ne işe yaradığını anlamak istiyorlarsa gitsinler ailesini geçindirmek için ömrünü yollarda harcayan kamyoncularımıza sorsunlar. Girsinler rast gele bir kamyoncu kooperatifine veya bir kamyoncu lokantasına oradaki kardeşlerimize bu yollar geçmişte nasıldı, şimdi nasıl bir sorup öğrensinler.”

“MİLLETİMİZİN POTANSİYELİNDEN, İNSANIMIZIN AZMİNDEN HABERSİZ ANLAYIŞA RAĞMEN TÜRKİYE 2023 HEDEFLERİNE ULAŞACAKTIR”

Hizmete açtıkları hastanelerin ne işe yaradığının, orada tedavi gören hastalara, onlar için dua eden yakınlarına, orada görev yapan sağlık personeline sorulması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşa ettiğimiz her barajı kimi zaman bölge halkını tahrik ederek, kimi zaman uluslararası kampanyalarla engellemeye kalkanlar da bunlardı. Şimdi geçirdiğimiz oldukça kurak dönemleri bu barajlarda tutulan sular sayesinde en az sıkıntıyla geride bırakıyoruz. Bu barajların ne işe yaradığını gitsinler, evindeki musluğundan her açtığında tertemiz suyu akan insanımıza, tarlasını sulayarak ekmeğini kazanan çiftçimize sorsunlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz’de buldukları doğal gaza bile sevinemeyecek kadar ülkesiyle ve milletiyle gönül bağı kopmuş sefil bir zihniyetten söz ettiğinin altını çizerek, “Şimdi iki yıl sonra inşallah altın madenimizi Söğüt’te çıkardığımızı görecekler. Orada da renk körlüğüne falan girebilirler. Ülkemizin büyüklüğünden, milletimizin potansiyelinden, insanımızın azminden habersiz bu anlayışa rağmen Türkiye 2023 hedeflerine ulaşacaktır. Gençlerimize 2053 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri büyük ve güçlü Türkiye’yi miras bırakmak için ne gerekiyorsa yaptık, yapıyoruz, yapacağız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 18 yılda yapılan eser ve hizmetlerin anlamının salgın döneminde daha iyi anlaşıldığını belirterek, dünyanın derin ekonomik ve siyasi sarsıntılarla evrildiği süreci Türkiye’nin bu tarihî dönüşüme alt yapı bakımından gelişmiş, siyasi olarak güçlü, ekonomide hazırlıklı, sahada ve masada etkin olduğu bir dönemde yakalandığını söyledi.

“BÖLGEDE VE DÜNYADA YAŞANAN HER GELİŞME TÜRKİYE’NİN GÜCÜ VE ÖNEMİNİ TEYİT EDİYOR”

Türkiye’nin artık marjinal gruplar öne sürülerek, muhalefet kullanılarak, dış kaynaklı yönlendirme mekanizmaları harekete geçirilerek yolundan döndürülemeyeceğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizle birlikte her engeli aştık, her zorluğun üstesinden geldik, her sınamadan alnımızın akıyla çıktık. İnşallah ok yaydan çıkmıştır ve hedefine doğru ilerlemektedir. Türkiye, yeni küresel mimaride siyasi ve ekonomik olarak hak ettiğini mutlaka alacaktır. Biz tüm hesaplarımızı, tüm yatırımlarımızı, tüm projelerimizi buna göre yapıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Bölgede ve dünyada yaşanan her gelişmenin Türkiye’nin gücünü ve önemini teyit ve tahkim ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: “Bu hakikatler ışığında bizimle birlikte yol yürümek isteyen herkese gönlümüz de kollarımız da açıktır. Ne Avrupa’yla, ne Amerika’yla, ne Rusya’yla, ne Çin’le ne de bölgemizdeki diğer ülkelerle özel bir sıkıntımız, çözülemeyecek bir sorunumuz bulunuyor. Biz herkesle egemenliğimize, haklarımıza, hukukumuza, potansiyelimize saygı gösterilmesi şartıyla görüşmeye, konuşmaya, anlaşmaya, birlikte hareket etmeye hazırız. Türkiye gerçeğini siyasi ve ekonomik olarak büyük ölçüde kabul ettirdiğimize, kritik eşiği geçtiğimize inanıyorum. İnşallah bundan sonra işimiz çok daha kolay olacaktır.”

“2021 YILI DEMOKRATİK VE EKONOMİK REFORMLAR YILI OLACAKTIR”

Demokrasi ve kalkınma mücadelesinin son durağı olmayan bir yolculuk gibi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun için ulaştırma başta olmak üzere, her alanda yatırımlara, projelere vermeden devam ettiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, reformları hedeflere uygun şekilde, çıtayı sürekli yükselterek sürdürdüklerini belirterek, “İnşallah 2021 yılı milletimize söz verdiğimiz gibi demokratik ve ekonomik reformlar yılı olacaktır. Bu konuda yapılan hazırlıkları en kısa sürede milletimizin ve Meclisimizin takdirine sunacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yapısal reformları hızlandırarak, içine hapsedilmeye çalışıldığımız faiz, kur, enflasyon şer üçgenini kırarak üretim ve istihdam merkezli bir sistem kurmakta kararlıyız. Demokratik reformları kimse bizi mecbur bıraktığı için değil, milletimizin her bir ferdi bunlara layık olduğu için yapıyoruz. Bu anlayışla hem hazırlıkları tamamlanan paketleri hızla hayata geçireceğiz hem de yeni çalışmaları süratle neticelendireceğiz. Hedeflerimize ulaşabilmemiz için neyi, nasıl, ne şekilde yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan Gölbaşı Şehir Geçişi’nin Ankara’ya hayırlı olmasını dileyerek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Heyet-i Temsiliye üyelerinin şehrimize geliş tarihine denk gelen bu anlamlı açılışın Ankara’ya gerçekten hizmet edenlerle, lafla vakit öğütenlerin farkını ortaya koyduğuna inanıyorum” ifadesini kullandı.

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara Valisi Vasip Şahin ve yüklenici firma temsilcilerine talimat vererek, açılış kurdelesini kestirdi.

KAYNAK:www.tccb.gov.tr

REKLAM ALANI