Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Azerbaycan-Özbekistan belgeleri imzalandı

Azerbaycan-Özbekistan belgeleri imzalandı
REKLAM ALANI
23.08.2023
A+
A-

 

 

 

Azerbaycan-Özbekistan belgeleri imzalandı
2023,

 

 

 

Azerbaycan-Özbekistan belgeleri imzalandı

22 Ağustos’ta Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in görüşmesinin ardından Azerbaycan-Özbekistan belgelerinin imza töreni düzenlendi.

 

 

 

 

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, “Azerbaycan Cumhuriyeti ve Özbekistan Cumhuriyeti Devletlerarası Yüksek Konseyinin Kurulmasına İlişkin Anlaşma”yı imzaladı.

 

 

 

 

Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Mikayil Jabbarov ve Özbekistan Cumhuriyeti Yatırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Laziz Kudratov, “Cumhuriyet Ekonomi Bakanlığına Bağlı Tekel Karşıtı ve Tüketici Piyasası Denetimi Devlet Servisi Arasında İşbirliğine İlişkin Protokol”ü imzaladı Azerbaycan Cumhuriyeti ve Özbekistan Cumhuriyeti Rekabetin Geliştirilmesi ve Tüketici Haklarının Korunması Komitesi”.

Azerbaycan Cumhuriyeti Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakan Yardımcısı Rahman Hummetov ve Özbekistan Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı İlhom Makhkamov, “Elektronik izin formlarının değişimi için bilgi sisteminin uygulanması alanında işbirliğine ilişkin Protokol”ü imzaladı.

 

 

 

 

Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür Bakanı Adil Karimli ve Özbekistan Cumhuriyeti Kültür Bakanı Özodbek Nazarbekov “Kültür alanında işbirliği protokolü” imzaladı.

Azerbaycan Cumhuriyeti Enerji Bakanı Parviz Shahbazov ve Özbekistan Cumhuriyeti Enerji Bakanı Jurabek Mirzamahmudov “Enerji alanında işbirliğinin derinleştirilmesine ilişkin anlaşma” imzaladı.

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Özbekistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Bakhtiyor Saidov, “Azerbaycan Cumhuriyeti Güvenlik Konseyi Sekreterliği Servisi ile Güvenlik Dairesi Arasında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı”nı imzaladı Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı başkanlığında Konsey”.

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Özbekistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Bakhtiyor Saidov, “Azerbaycan Cumhuriyeti Vatandaşlarının Vizesiz Seyahatine İlişkin Anlaşmaya Ek ve Değişiklikler Yapılması Hakkında Protokol”ü imzaladı. Özbekistan Cumhuriyeti”.

 

 

 

 

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Özbekistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Bakhtiyor Saidov, “Gençlik Politikası ve Spor Alanlarında İşbirliği Anlaşması” imzaladı.

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Özbekistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Bakhtiyor Saidov, “Azerbaycan Cumhuriyeti ile Özbekistan Cumhuriyeti Arasında Medya İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin Yol Haritası”nı imzaladı “.

 

 

 

 

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Özbekistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Bakhtiyor Saidov, Azerbaycan Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasındaki kapsamlı stratejik ortaklığın derinleştirilmesine ilişkin “2023-2024 Yol Haritası”nı imzaladı. Özbekistan Cumhuriyeti”.

Ziyaret sırasında toplam 20 belgenin imzalandığını da belirtmek gerekiyor.

Büyük boyutlu görseller
TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/60903

 

 

REKLAM ALANI