Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakü, 1. Uluslararası Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Kongresi’ne ev sahipliği yaptı – FOTOĞRAF / VİDEO – ÖZEL

Bakü, 1. Uluslararası Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Kongresi’ne ev sahipliği yaptı – FOTOĞRAF / VİDEO – ÖZEL
REKLAM ALANI
14.03.2022
A+
A-

Açıklama yok.

Ülker Piriyeva – AZERBAYCAN-Özel Haber

1. Uluslararası Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Kongresi Bakü’de gerçekleşti.

1. Uluslararası Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Kongresi 12-13 Mart 2022 tarihlerinde Hyatt Regency’de, Bakü’de yapıldı.

Açıklama yok.

Kongreye dünyanın dört bir yanından uzmanlar online olarak katıldı. Aynı zamanda kardeş Türkiye’den konuşmacıların yanı sıra yerel uzmanlar da konuşmacılar arasında yer aldı. Katılımcılar arasında – Azerbaycan Psikiyatri Derneği Başkanı Prof. Dr. Nadir İsmayılov, Prof. Dr. Fuad Ismayilov, Marmara Üniversitesi Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı Başkanı. Ayşe Rodopman Arman, Prof. Dr. Yanki Yazgan, Prof. Dr. Ayten Memmedbeyli, Doç. Dr. Hakan Balibey, Psikiyatrist Azer Bagirov, Çocuk Doktoru. Dr. Ayten Ziyadova ve psikiyatrist İkram Rustamov ile birlikte çok sayıda psikiyatrist, nörolog, çocuk doktoru, neonatolog, endokrinolog, gastroenterolog ve ortopedik travmatolog katıldı.

Açıklama yok.

Böylece Kongrenin açılış konuşmacıları Prof. Dr. Nadir İsmayılov, Prof. Dr. Fuad Ismayilov, psikiyatrist Azer Bagirov, psikiyatrist İkram Rustamov oldu. Konuşmacılar Kongre’nin ana amaç ve hedefleri hakkında katılımcılara bilgi verdiler ve Kongre çalışmalarına başarılar dilediler.

Açıklama yok.

Kongrenin temel amacı, yerel uzmanların katılımıyla, çocuklara ve ergenlere yüksek bakım sağlanması, uygun bir manevi ve sosyal ortamda büyümeleri için gerekli koşulların yaratılması, kişisel gelişimleri, erken belirtileri ve erken dönemlerini tartışmaktla beraber, otizm teşhisi, otizmle ilişkili nörolojik hastalıklar ve sağlık çalışanlarının bilgi ve becerilerinin geliştirilmesinin desteklenmesi olmuştur.

Açıklama yok.

Kongrenin Sağlık Bakanlığı Bilimsel-Tıp Kurulu’ndan 10 DTT kredi puanı aldığını belirtmek gerekir. Teşkilati destek Azerbaycan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı ve Reformları Merkezi, Denge Psikolojisi ve Konuşma Geliştirme Merkezi, sponsorluğunda Nobel Tıp Sanayi ve Ticaret Şirketi, Koordinatörler – Çocuk Doktoru Ayten Ziyadova ve Psikiyatrist Azer Bagirov tarafından sağlandı.

Açıklama yok.

İşte psikiyatrist Azer Bagirov ile yapılan bir röportaj:

İşte çocuk doktoru Ayten Ziyadova ile yapılan bir röportaj:

 

 

Kongre sonunda, katılımcılara 10 DTT kredi puanlı Sertifikalarının verildiği, ayrıca Kongre çalışmalarının 12-13 Mart, 10:00-18:00 saatleri arasında iki gün sürdüğünü belirtmek gerekir.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

 

 

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

REKLAM ALANI