Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BAŞKAN BAYDİLLİ’DEN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

BAŞKAN BAYDİLLİ’DEN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
REKLAM ALANI
28.10.2021
A+
A-

BAŞKAN BAYDİLLİ’DEN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli yazılı bir mesaj yayımlayarak, Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yılını kutladı

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Cumhuriyet’in ilanının 98. yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayarak tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Başkan Baydilli mesajında milletin inanç ve kararlılıkla topyekûn mücadelesinin eseri olan Cumhuriyet’in ecdadın bize yadigarı olduğunu söylerken, bunu her daim yaşatmanın ve yüceltmenin yeni nesiller için bir görev olduğunu ifade etti.

Başkan Baydilli mesajında şunlara yer verdi:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923 tarihinde de ‘Milletimizin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyetin kuruluşunun 98. Yıl dönümünü büyük bir gururla karşılıyoruz. Cumhuriyet her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, milletimizin özünde var olan birlik ve beraberliğin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının, sarsılmaz imanla düşmana karşı durmanın sonucunda ulaşılmış eserdir.

Çok büyük bedeller, canlar ödeyerek Cumhuriyeti ilan eden ve yurdumuzu yeniden devlet kılan atalarımızın bize bıraktığı en değerli miras ve emanet olarak 98 yıldır Cumhuriyeti korumak için uğraşıyoruz. Şükür ki milletimiz bu emaneti her defasında canı pahasına korumayı bildi, Allah’ın izniyle ilelebet korumaya devam edecektir.

600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz bir şekilde ifade ettiği ‘Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma’ mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti devleti sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağı olmuştur. Cumhuriyet var olduğu sürece de devletimiz bir gelenek olarak hiçbir mazlumun hakkını yerde bırakmayacaktır, yardım elini eksik etmeyecektir. Allah devletimizi, milletimizi daim ve salim kılsın.

Bu duygu ve düşüncelerle vatan toprağı için canını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize saygılarımı sunuyorum. Tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

 

www.karakopru.bel.tr

 

facebook/Karakoprubel

 

twitter @ Karakoprubel

 

youtube/ Karakoprubel

REKLAM ALANI