Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BAŞKAN CANPOLAT: KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK PROJELERİMİZ DEVAM EDİYOR

BAŞKAN CANPOLAT: KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK PROJELERİMİZ DEVAM EDİYOR
REKLAM ALANI
21.11.2023
A+
A-

TARİH 21.11.2023
İLETİ NO 267
KONU BAŞKAN CANPOLAT: KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK PROJELERİMİZ DEVAM EDİYOR
FTP BİLGİLERİ Sunucu: 213.14.45.58 K. Adı= basin Şifre= 123987

BAŞKAN CANPOLAT: KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK PROJELERİMİZ DEVAM EDİYOR

Bir 3 kişi, ütü ve yazı görseli olabilir

Haliliye Belediyesi bünyesindeki Milletevleri ve Hanımlar Konağı ile kadınlara pozitif ayrımcılık sağlandığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, kurslar ile bir yandan kadınların meslek öğrendiğini, çocuklarının ise kreş hizmetiyle geleceğe hazırlandıklarını ifade etti. Başkan Mehmet Canpolat, “Hanımlarımız, kadınlarımız her zaman başımızın tacı. Onlar bizlere emanet” dedi.

Bir 6 kişi, ders çalışan insanlar ve yazı görseli olabilir

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatları ile hayatın her alanında kadınların yanında olan Haliliye Belediyesi, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılıklarını hizmete sunduğu merkezler ile devam ettiriyor.

Bir 6 kişi, ders çalışan insanlar ve yazı görseli olabilir

Bünyesindeki Milletevleri ile kadınlara yönelik meslek edindirme ve hobi kurslarını hizmete sunan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, kadınlara hem meslek öğrenecekleri hem de zaman geçirecekleri yeni yaşam alanları sunuyor. Ahmet Yesevi, Süleymaniye ve Sırrın Milletevindeki el sanatları, dikiş nakış, kuaför, okuma yazma, bilgisayar ve Kur’an-ı Kerim kurslarına katılan kadınlara, usta öğreticiler tarafından teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği bu kurslara çocuklarıyla katılan anneler ise çocuklarını kreşe bırakmanın rahatlığını yaşıyor. Kreş hizmetinin sunulduğu Milletevlerinde; annelerin kurslardan aldıkları eğitimlerle meslek öğrenerek aile ekonomilerine katkı sunduklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, her zaman kadınların yanında olduklarını kaydetti.

Bir 8 kişi ve yazı görseli olabilir
“Hanım kardeşlerimizin kurslarımızla birlikte bir şeyler öğrenmeleri, çocuklarının da geleceğe yönelik olarak gelişmeleri adına faaliyetlerimiz devam ediyor” diyen Başkan Mehmet Canpolat, “Milletevleri başlığı altın birçok Millletevini, Haliliye ilçemizde vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şu anda Sırrın, Süleymaniye ve Ahmet Yesevi Milletevleri dahil olmak üzere birçok noktada şu anda hizmet vermekteyiz. Hanım kardeşlerimiz Milletevlerimize geldikleri zaman dikiş-nakış, el sanatları, kuaför, okuma-yazma, bilgisayar, Kur-an’ı Kerim kurslarıyla birlikte bir şeyler öğrenmeleri, çocuklarının da geleceğe yönelik olarak gelişmeleri adına Milletevlerimizdeki faaliyetlerimiz devam ediyor. Hanım kardeşlerimiz bizim atölyelerimizde öğrenmiş oldukları kurs merkezlerindeki el becerileriyle birlikte ailelerinin ekonomilerine de katkıda bulunuyorlar. Bunun da mutluluğunu yaşadığımızı ifade etmek isteriz” sözlerine yer verdi.

Bir 3 kişi ve yazı görseli olabilir

Milletevlerinin yanı sıra Hanımlar Konağı ile kadınlara spor yapabilecekleri yeni ortamların sunulduğunu kaydeden Başkan Mehmet Canpolat, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Pozitif ayrımcılık niteliğinde hanım kardeşlerimize Hanımlar Konağı başlığı altında ve bu seçim öncesi projelerimizden birisiydi. İpekyol ve Osmangazi Hanımlar Konağı olarak içerisinde fitness salonlarının olduğu, diyetisyen kardeşlerimiz eşliğinde sporlarını yapabildiği, kafeterya hizmetinin verildiği, atölyelerin yer aldığı, ahşap atölyesi, trikotaj, dikiş-nakış atölyesi dahil olmak üzere burada hizmete devam ediyoruz. Hanımlarımız, kadınlarımız her zaman başımızın tacı. Onlar bize emanetler, bizler de onlara emanetiz.”

Bir 2 kişi, satranç, çocuk oyuncağı ve yazı görseli olabilir

Belediye bünyesindeki faaliyetlerden yararlanan kadınlar ise hem ev ekonomisine katkı sağladıklarını hem de kaliteli zaman geçirdiklerini ifade ederek, sunulan imkanlar dolayısıyla Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a ve Haliliye Belediyesine teşekkürlerini iletti.

 

Değerli Basın Mensupları;

 

Ekte; ilgili bilgilendirme notu, fotoğraf ve görüntü yer almaktadır.

 

İnternet siteleri için link;

 

FTP Adresimiz:

Sunucu: 213.14.45.58

Kullanıcı adı: basin

Şifre: 123987

 

İyi Çalışmalar Dileriz;

Haliliye Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 

İletişim;

Telefon: 0414 313 3443-44 / 633

Facebook: www.fb.com/haliliyebld

Twitter: www.twitter.com/haliliye_bld

Instagram: www.instagram.com/haliliyebld

E-mail: [email protected][email protected]

Bir 4 kişi, hastane ve yazı görseli olabilir

REKLAM ALANI