Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BEKİR AYAZ: BESYO İLE YARINLARI İNŞA ETMEK !

BEKİR AYAZ: BESYO İLE YARINLARI İNŞA ETMEK !
REKLAM ALANI
24.07.2022
A+
A-

BEKİR AYAZ: BESYO İLE YARINLARI İNŞA ETMEK !

Spor Yöneticisi ve Araştırmacı Yazar Bekir Ayaz Usta Gazeteci Abdullah Yiğit `e BESYO İLE YARINLARI İNŞA ETMEK! İle ilgili yapmış olduğu açıklamada: Günümüzde her şey hibrit bir modele dönüşürken spor kültürü gelişmemiş asosyal kesimlerde ve inivasyon odaklı düşünemeyen idarecilerde okulların beden eğitimi derslerini müfredatlarından çıkarmalarının gerekip gerekmediği konusunda son günlerde hararetli tartışmalar geçmektedir.

Fiziksel aktivite ve sağlıklı bir yaşam tarzı, yaş, gelişim ve yetenekten bağımsız olarak herkes için büyük önem taşımaktadır. Okul çocukları için daha da büyük önem taşırlar ve fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimleri üzerinde önemli bir etkiye sahiptirler. Bu nedenle sağlıklı yarınlar, başarılı nesiller için kapsamlı ve iyi uygulanmış bir Beden Eğitimi programına ihtiyaç vardır

BEDEN EĞİTİMİ NEDİR?

Beden Eğitimi kısacası adından belli olduğu gibi “beden yoluyla eğitim”dir. Öğrencilerin fiziksel yetkinliklerini, hareket ve güvenlik bilgilerini ve bunları aktif ve sağlıklı bir yaşam tarzının gelişimiyle bağlantılı çok çeşitli etkinliklerde kullanmak için kullanma becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Bununla birlikte, öğrencilerin özgüvenini ve genel becerilerini, özellikle işbirliği, iletişim, yaratıcılık, eleştirel düşünme ve estetik takdir becerilerini geliştirir. Bunlar, Beden Eğitiminde olumlu değerlerin ve tutumların beslenmesiyle birlikte, öğrencilerin yaşam boyu ve yaşam boyu öğrenmeleri için iyi bir temel sağlar.

Dünya çapında sporda başarılı olmuş ülkelerin eğitim ve spor politikasına göz gezdirdiğimizde; sporun bir devlet politikası olduğu, eğitimin en alt kademesinden en tepe kademesine kadar yer aldığını görmekteyiz.

Bu nedenle, taban seviyesindeki organizasyonel değişim, daha yüksek eğitim seviyeleri için büyük önem taşır ve derinlemesine çalışmayı, ticarileştirme süreci, düşük yatırım ve hızlı geri dönüşlü ekonomik yatırımlar için spor veya disiplinlere ağır basan okul öncesi eğitim kademesinden başlayarak sporun tabana kadar indirgenmesi gerekmektedir.
Bekir AYAZ: Küresel yarışmalarda istikrarlı ve uzun süreli başarıyı sürdürmek için mutlaka destekleyici yaklaşım ve temel yapılara ihtiyaç vardır. Bilimsel bir spor yetenek belirleme Beden Eğitim sistemi bu programlarda kritik rol oynar. Yetenek tanımlama, ilgili spor dallarında yetenek tespiti ve daha sonra bu yeteneklerin ana ve etkili kriterlerle ayarlanması literatüründe önceliklendirme stratejileri ve etkinliği hakkında Beden eğitim öğretmenlerinin katkısı oldukça fazladır.

AYAZ, SPOR VE SPORCUYA YATIRIM GELECEĞE YATIRIMIN TEMİNATIDIR!

Türk sporunun dikkate değer gelişimi sağlamak, bu başarılı spor politikasının arkasındaki kurumları ve sürücüleri tanımlama ve anlama konusunda spor kültürü yayılmacı bir politikayla tabana kadar indirgenmelidir.

Tüm öğrencilerin yaşam boyu fiziksel olarak aktif olabilmeleri için fiziksel yeterliliği, sağlıkla ilgili zindeliği, öz sorumluluğu ve fiziksel aktiviteden zevk almalarını artırmak için Beden eğitimi dersine ağırlık verip, eğitimin 1.kademesi olan okul öncesinden başlanarak derslerin hepsine yetkili olan Beden eğitimi öğretmenlerinin girmesi sağlanması için meşru tüm yollar sağlanmalıdır.

Bugün ülkemizde spor kültürünün tam olarak oluşması için atama bekleyen 55 bine yakın Besyo Mezunu Öğretmenlerin ivedilikle okul öncesinden başlanarak, tüm eğitim seviyelerine atanması yapılmalıdır. Hedeflenen spor politikalarının ulusal, bölgesel ve yerel düzeylerde devlet ve spor kuruluşları arasında nasıl verimli bir şekilde uyumlu hale getirileceği üzerinde akademik bir çalıştay düzenlenip, karşılaştırmalı vaka çalışmaları yaparak spor ve sporcuya gelecek adına yarınları garanti altına almaları sağlanmalıdır.

Bütçe konusuna gelince, Hükümetin spor, sporcu ve spor adamlarını rasyonalize etme ve elit spor finansmanına öncelik verme girişimleri için kamu fonları yerine yerel yönetimlerin yapmış oldukları sadece ve sadece Bilbord’lardan kısarak bu atamaları gerçekleştirebilirler.

Bekir AYAZ açıklamasının son kısmında, Uluslararası arenada Türkiye’nin imajına prestij kazandırmak ve müsabakalarda başarı elde edilmek isteniyorsa BESYO mezunları üzerinden performansa dayalı başarıya endeksli Zafer planı hazırlanmalıdır.

Başarıya giden yolda sporun S sinden anlamayan kişiler yerine, sporun içinden gelen, spor kültürünü almış, disiplinler arası konuya vakıf, vücut anatomisini bilen, teknik, taktik ve kondiksiyon konularına hâkim idareciler seçilmelidir dedi.

Açıklama yok.

REKLAM ALANI