Dünyada yükselen gerilimlere karşı spor aracılığıyla barış mesajı vermeyi hedefleyen Dünya Barış Kupası, bu yıl Eylül ayında Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenecek. Organizasyonun merkezi olarak Diyarbakır seçildi.
Projenin mimarı Uluslararası Sporcu Sendikası (US-SEN) Genel Başkanı Bekir Ayaz, turnuva için yürütülen süreci bizzat koordine ediyor. Farklı kıtalardan geleceği açıklanan dünya çapında tanınan sporcuların katılımı için gerekli ön onaylar alındı.

Diplomasiyle paralel yürütülen hazırlıklar
US-SEN Genel Başkanı Bekir Ayaz, organizasyonu sadece sahaya değil, diplomasi masasına da taşıdı. Şu ana kadar çok sayıda ülkenin büyükelçiliğiyle temas kuruldu. Ayrıca farklı inançlardan din adamları ve Türkiye’deki siyasi parti temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirildi. Görüşmelerde ortak tema, barışa ve diyaloğa katkı sunacak bir platform oluşturmak oldu.
BM ve UNICEF ile resmi temas başlıyor
Turnuvaya uluslararası meşruiyet ve destek kazandırmak amacıyla Birleşmiş Milletler (BM), UNICEF ve çeşitli küresel kuruluşlarla resmi randevular da alındı. Görüşmelerin önümüzdeki günlerde başlaması ve organizasyona kurumsal destek sağlanması hedefleniyor.
“Barışın sesi Diyarbakır’dan yükselecek”
US-SEN Genel Başkanı Bekir Ayaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sporun evrensel gücüne dikkat çekti:
“Bu sadece bir futbol organizasyonu değil. Barışın, birliğin, birlikte yaşama iradesinin bir simgesi olacak. Diyarbakır, bu sesin yükseleceği şehir olarak özellikle seçildi.”
Eylül ayında gerçekleşecek organizasyonun detayları önümüzdeki haftalarda kamuoyuyla paylaşılacak.
Abdullah Yiğit-Ankara
Son Güncelleme: 16 Mayıs 2025 | Etiketler: 1 Eylül, ANKARA, BARIŞA SPORTİF DOKUNUŞ: DÜNYA YILDIZLARI EYLÜL’DE TÜRKİYE’DE, Barış Kupası, BEKİR AYAZ, BEKİR AYAZ'DAN BARIŞA SPORTİF DOKUNUŞ, BEKİR AYAZ'DAN BARIŞA SPORTİF DOKUNUŞ: DÜNYA YILDIZLARI EYLÜL’DE TÜRKİYE’DE, BM, DİYARBAKIR, DÜNYA, Dünya Barış Kupası, DÜNYA YILDIZLARI EYLÜL’DE TÜRKİYE’DE, EYLÜL, Eylül ayı, Genel Başkan Bekir Ayaz, iş adamı Bekir ayaz, iş insanı Bekir AYAZ, SPOR, TFF, Türkiye, Uluslararası Sporcu Sendikası, Uluslararası Sporcu Sendikası Genel Başkanı Bekir Ayaz, UNICEF, US-SEN, US-SEN Genel Başkanı Bekir Ayaz, USSEN, Yazar Bekir AYAZ
Dağıstan Açık Sambo Şampiyonası, Birleşik Rusya’nın desteğiyle Kaspiysk’te düzenlendi
Birleşik Rusya Partisi, Penza Bölgesi Valiliği görevi için bir adayı onayladı
Ankara’da Güzellik ve Kişisel Bakımın Yeni Adresi: Lidya Vip Güzellik Salonu
Birleşik Rusya Kadın Hareketi, Novosibirsk’te “Sağlık Kültürü” forumunu düzenledi
Çelyabinsk’te, Birleşik Rusya partisi çocuk oyun alanlarını güvenlik açısından denetledi
KRAL GAZETECİ ABDULLAH YİĞİT `TEN BABALAR GÜNÜ MESAJI