Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Canik Store mağazalarının ilki İstanbul’da açılacak

Canik Store mağazalarının ilki İstanbul’da açılacak
REKLAM ALANI
02.04.2021
A+
A-

Canik Store mağazalarının ilki İstanbul’da açılacak

Canik markasıyla 1 dakikada 1 tabanca üreten Samsun Yurt Savunma (SYS), Canik Store adıyla mağazalar kurmaya hazırlanıyor. İlk mağazasını Nisan ayının başında İstanbul’da açacak olan Canik Store, Ankara ve Samsun’da açacağı mağazalarla bu yılı 3 mağazayla tamamlayacak. Gelecek yıl yurt dışında ilk mağazasını Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da açmayı planlayan Canik Store’larda, silahla ilgili A’dan Z’ye her şey satılacak. Bu mağazalarda isteyen silah tutkunları; tabancalarının konfigürasyonunu, isteyenler ise tamir-bakımını yaptırabilecek. Samsun Yurt Savunma Perakende Müdürü M. Murat Yaycıoğlu, Canik Store mağazalarında taktik ve outdoor alanlarında yeni ve farklı teknolojiler ile üretilen Mecanik Tekstil ürünlerinin, Canik Aksesuar Programı kapsamındaki yaklaşık 450 adet silah aksesuarının da satışa sunulacağını söyledi.

 

 

Canik markasıyla dünyanın önde gelen hafif silah üreticilerinden olan Samsun Yurt Savunma (SYS), Canik Store adıyla mağazalar açmaya hazırlanıyor. Canik Store’ların ilk mağazası Nisan ayının başında İstanbul’da, ardından Ankara’da ve şirketin üretim merkezi olan Samsun’da devreye girecek. Canik Store’larda optiklerden kydex tabanca kılıflarına, silah temizlik kitlerinden elektronik atım atış ölçere kadar 450’den fazla silah aksesuarı, taktik ve outdoor montlardan, pantolonlara tişörtlerden şapkalara 120’den fazla kıyafet satışa sunulacak. Canik’in aksesuar markası Mecanik’in ürünleri de Canik Store’larda satılacak.

 

“Müşterilerimiz sürprizlere açık olsun”

Samsun Yurt Savunma Perakende Müdürü M. Murat Yaycıoğlu, Canik Store’larda satılacak Mecanik Tekstil ürünlerinin, taktik ve outdoor alanlarında yeni ve farklı teknolojiler ile üretildiğini, bu kapsamda rakiplerine göre daha inovatif ve ihtiyaca yönelik ürünlerle sektörde bambaşka bir yer edineceğine inandığını söyledi. Yaycıoğlu, “Canik Store’larda fiyat odaklı ancak kalitesinden ödün vermeyen tekstil ürünleri satılacak. Yine mağazalarımızda Canik Aksesuar Programı kapsamındaki yaklaşık 450 adet silah aksesuarına müşterilerimiz ulaşabilecek. Bütün bunlara ilave olarak, bambaşka sürprizlerimiz Canik Store’larda misafirlerimizi bekliyor olacak” dedi.

 

Canik tabancaları kişiselleşecek

İsteyen Canik Store mağazalarında silah konfigürasyonunu yaptırabilecek, isteyen de Canik Tech bankolarından tamir ve bakım hizmeti alabilecek. Canik Store mağazalarında Canik tabancaların konfigürasyonunu yapmaya katkı sağlayacak bir ‘konfigüratör’ ekranı da bulunacak. Kişi silahında neler yapmak istiyorsa önceden tasarlayıp bu ekranda görebilecek. Diğer bir ifadeyle müşteriler, silahının modifikasyonunu yapıp bitmiş halini üç boyutlu ekranda inceleyebilecek. Canik Store, silahını kişiselleştirmek (customization) isteyenlere de mağazalarında bu fırsatı sunacak.

 

Fütüristik çizgilerle yeni nesil mağaza

Son 1.5 yıldır hazırlık çalışmaları süren Canik Store’lar, Canik Arms’ın mağazacılık vizyonunu da ortaya koyacak. Fütüristik ve modern underground çizgilerle teknolojinin olanaklarından yararlanarak tasarlanan mağazalara girdiğinde müşteriler; dekorasyon, ekranlar ve ışıklarla adeta kendisini bir aksiyon filmi sahnesindeymiş gibi hissedecek. Silahların adeta birer mücevher gibi sergilendiği ünitelerin kullanıldığı Canik Store’lara silaha meraklı kişilerin akın etmesi bekleniyor.

 

İlk yurt dışı mağazası 2022’de açılacak

Canik Store’ların mağaza büyüklükleri 200 ila 750 metrekare arasında değişecek. Ankara mağazası iki katta faaliyet gösterecek ve büyüklüğü 450 metrekare olacak. İstanbul’a açılacak olan Canik Store da iki katta faaliyet gösterecek olup toplamda 200 metrekare olacak. Canik Store’un bu yıl açacağı Samsun mağazasının ise 500 metrekare alanda hizmet vermesi planlanıyor. 2021 yılını üç mağaza ile tamamlayacak Canik, İzmir mağazasını açıp açmamaya ise yıl içindeki gelişmelere göre karar verecek. Canik Store’un ilk yurt dışı mağazasının ise 2022 yılında Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ta açılması planlanıyor.

 

EDİTÖRE NOT:

Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret A.Ş.,(SYS), devlet öncülüğünde başlatılan Doğu Karadeniz SilahProjesi’nin Samsun ayağının temsilcisi olarak 1998 yılında kuruldu. Aradan geçen 23 yılda SYS; Canik markasıyla silah,silah aksesuarları, silah sistem tasarımı ve üretimi konusunda Türk savunma sanayinin önemli kuruluşlarından birihaline geldi. Merkezi İstanbul’da bulunan SYS, Samsun Organize Sanayi Bölgesi’ndeki toplam 40 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu üç tesisinde 750 çalışanı ile üretimini sürdürüyor. Kayseri ve Elazığ’da birçok sanayi yatırımına imzaatan Aral ailesi tarafından yönetilen SYS, hafif silah pazarında Canik markasıyla adını dünyaya duyurdu. Yıllık 400 bin adet silah üreten SYS; 1 dakikada 1 silah üretiyor.Üretiminin yüzde 95’ini 67 ülkeye ihraç eden firmanın yıllık ihracatı120 milyon doları buluyor. 2010 yılından beri ABD’deki faaliyetlerini, Century Arms ile ortak olarak kurduğu CANIKUSAfirması üzerinden yürüten SYS; 2020 yılında dünyadan Amerika’ya en çok tabanca ihraç eden dördüncü firma oldu. Özgün YerliTabanca’dan milli uçaksavar üretimine kadar birçok yerli ve milli savunma sanayi projesinin partneri olan SYS, dünya çapında bir savunma sanayi şirketi olmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Sinem Uyanık -İSTANBUL

 

REKLAM ALANI