Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

CEVDET YILDIRIM `DAN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

CEVDET YILDIRIM `DAN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI
REKLAM ALANI
18.10.2021
A+
A-

Cemax Group Yönetim Kurulu Başkanı Gaziantepli İş Adamı Cevdet Yıldırım, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yıldırım, Mesajında, muhtarlık müessesesinin, vatandaşın mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesi için kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gördüğünü ifade eden Yıldırım , “İnsan odaklı yönetim mirasımızın eseri olan muhtarlık, yaklaşık iki asırlık mazisiyle güzide bir müessesedir. Demokrasinin en ücra noktalara kadar ulaşmasını sağlayan önemli bir köprü durumundaki muhtarlık, son yıllarda yapılan düzenlemelerle daha etkili ve verimli hale getirilerek güçlendirilmiştir.

Bunun bir göstergesi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 2015 yılından itibaren her yıl 19 Ekim tarihi ‘Muhtarlar Günü’ olarak kutlanmaktadır. Devlet ile millet bütünleşmesinde hayati rol oynayan muhtarlarımız; vatandaşlarımızın dilek, istek ve şikâyetlerinin ilgili kamu kurum ve kuruluşlara en hızlı ve etkin şekilde iletilmesi için yaşadıkları mahallenin adeta gözü kulağı olmuşlardır” ifadelerini kullandı.

“Muhtarlar gurur ve umut kaynağımızdır”

Muhtarların bir devletin gurur ve umut kaynağı olduğunu belirten Yıldırım , “Milletimizin güçlü iradesinin yerelde temsilcileri olan muhtarlarımız; gurur ve umut kaynağımızdır. Tarih boyunca vatan müdafaasında her zaman ön saflarda yer almış; aynı millî ruhla 15 Temmuz’da da milletimizin güzide temsilcisi, hizmetkârı olduklarını bir kez daha göstermişlerdir. İçinde bulunduğumuz Covid-19 salgını sürecinde kıymeti daha çok anlaşılan muhtarlarımız; kültür ve değerlerimizin korunmasında, geleceğe aktarılmasında da önemli çalışmalara imza atmaktadırlar.

‘Önce insan’ diyerek bir gönül köprüsü vazifesi gören bütün muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutlar; tüm muhtarlarımıza çalışmalarında başarılar diler; en içten selam ve saygılarımı sunarım” dedi.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI