Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ERKEN SEÇİM SÖZ KONUSU DEĞİL

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ERKEN SEÇİM SÖZ KONUSU DEĞİL
REKLAM ALANI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Üsküdar’daki Kerem Aydınlar Camii’nde kıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, camii çıkışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Koronavirüsle mücadele ikinci parti aşıların ne zaman geleceği sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci parti aşının onayının çıktığını ve büyük ihtimalle bu hafta sonuna kadar gelebileceğini söyledi.

Beklentinin 10 milyon aşının gelmesi ve 85 yaş ve üstü vatandaşların aşılanmasının devam ettirilmesi yönünde olduğunu belirten

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilim Kurulu’nun yapacağı çalışmayla birlikte de kademelendirme aynen belirlenerek, o kademe çerçevesi içerisinde de aşı süreci devam edecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Restoran sahiplerinin bir talebi vardı, sıkı kurallara uyarak tekrar açılmak istediklerini söylediler. Değerlendirmenizi alabilir miyiz?” sorusuna da şu cevabı verdi: “Restoran işletmeciliği konusu ise bu konuyla ilgili olarak da kabine toplantımızda inşallah bunun değerlendirmesini yeniden ele alacağız. Çünkü endişelerimiz var maalesef her ne kadar ‘sıkı tutacağız’ diyorlarsa da daha önce de bunlar söylendi, maalesef sıkı tutulmuyor. Şu anda başarılı bir süreç var. Bu başarılı süreci tekrar tersine çevirmek, böyle bir şeyin altına girmek, o riski almak istemiyoruz. Diyoruz ki bu süreci dikkatle yürütelim, başarılı bir şekilde yürütelim ama elimize gelen verilere bakarız, o verilere göre de gerekirse bir esneme yapılabilir.”

“ERKEN SEÇİM SÖZ KONUSU DEĞİL”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî Görüş’ün önemli isimlerinden Nedim Urhan’ın ziyaretinin erkem seçim söylentilerine neden olduğunun ifade edilmesi üzerine de şu değerlendirmelerde bulundu: “Biliyorsunuz biz bu muhalefetteki siyasi partiler gibi bir acelecilik içerisinde değiliz. Bizim şu andaki tablo, takvim Haziran 2023’tür. Haziran 2023’ten önce böyle bir erken seçim filan, falan söz konusu değildir. Bir defa oturmuş demokrasilerde aklınıza estiği zaman bir erken seçime gidilmez. Bu erken seçim yaygaraları vesaire, bunlar tamamen oturmamış ama kendilerine acaba bir yerden ne elde edebiliriz gayreti içerisinde olanların hayalleridir. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Cumhur İttifakı olarak kesinleşmiş bir tarih vardır ve bu tarih de Haziran 2023’tür.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir soru üzerine de reform paketiyle ilgili çalışmaları yaptıklarını, bu hafta içerisinde de özellikle İnsan Hakları Evrensel Beyannamesini de baz alarak eylem planını konuştuklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Değerlendirmelerimizi yaptık ve ekonomiyle ilgili olan çalışmalarımızı da yapıyoruz. Önümüzdeki haftalar içerisinde bu konuyla ilgili açıklamamızı, tarihi de açıklamak suretiyle inşallah yaparız” dedi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Irak’a yaptığı ziyaret sonrasında Sincar’daki teröristleri işaret ederek “Eğer Irak hükûmeti bizden destek isterse desteğe hazırız” dediğinin anımsatılarak “Bunu Sincar’a yönelik ortak operasyon sinyali olarak yorumlayabilir miyiz?” şeklindeki soruya da Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortak operasyonları yapmaya her zaman hazır olduklarının altını çizerek cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamak suretiyle bu operasyonların yapılamayacağını belirterek, “Her zaman benim bir sözüm var. Nedir? Bir gece ansızın gelebiliriz. Olay budur” diye konuştu.

“Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yakın zamanda Avrupa semalarında da Türkiye’den satın alınan Bayraktar’ların ve Anka’ların uçtuğunu göreceğiz” şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu bakanımızın şu anda Avrupa’dan bazı siparişlerin gelmesi sebebiyle yapmış olduğu bir açıklamadır. Şu anda tabi bu tür bazı görüşmeler yapılıyor. Bu görüşmeler henüz bu kurumlarımızla herhangi bir kesin anlaşmaya bağlanmış değil. Ama bağlandığı anda da tabi bu Batı ülkeleri gerek Bayraktar’dan gerek Anka’dan bu siparişleri aldığında kendi ülkelerinde bunları değerlendirecektir” açıklamasında bulundu.

kaynak:www.tccb.gov.tr

 

REKLAM ALANI