Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam âlimi Muhammet Emin Saraç’ın cenaze törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam âlimi Muhammet Emin Saraç’ın cenaze törenine katıldı
REKLAM ALANI
21.02.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türkiye’nin önde gelen hadis, tefsir ve fıkıh âlimlerinden Muhammed Emin Saraç’ın Fatih Camii’ndeki cenaze törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, camiye gelişinde merhum Saraç’ın oğulları YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve iş insanı Fatih Saraç’a taziyelerini bildirdi.

Merhum Saraç’ın dünürü Mustafa Demirkan’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da merhum için dua etti ve helallik istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, namazın ve duanın ardından cemaate seslenerek, merhum Muhammed Emin Saraç’ı imam hatip yıllarından itibaren tanıdığını söyledi. Fırsat buldukça merhum Saraç’ın ziyaretine gittiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ziyaretlerinde de kendisinden çok ama çok istifade ettim. Rabb’im inşallah bizleri sevgili Habibinin Liva-ül hamd ismiyle müsemma sancağı altında da beraber haşrucem eylesin” duasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Bir muhaddis olarak gerek tefsir ilminde olsun, fıkıh ilminde olsun, bütün bu İslami ilimlerde hocamız hep öncülük etti, hep bu noktada ön aldı. Dolayısıyla onun rahle-i tedrisinde bulunanlar da inşallah bundan sonraki süreci aynı anlayışla sürdüreceklerdir, ona inanıyorum. Aslında onların da vebali olur, aldıkları emaneti sürdürmeleri lazım. Söyleyecek sözleri aslında Diyanet İşleri Başkanımız söyledi. Biz, tezkiyede de ifade edildiği gibi kendisini hep bir muhaddis, bir müfessir olarak iyi bildik, iyi tanıdık. Hamdolsun yakından tanıma fırsatını da bulduğumuz için mutluyuz. Rabbim ebedi âlemde de inşallah bizleri birlikte haşrucem eylesin.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin ardından merhum Saraç’ın tabutuna bir süre omuz verdi.

Kaynak:www.tccb.gov.tr

REKLAM ALANI