Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihçi ve yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun cenaze törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihçi ve yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun cenaze törenine katıldı
REKLAM ALANI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Yavuz Bahadıroğlu mahlasıyla bilinen tarihçi ve yazar Niyazi Birinci’nin Eyüp Sultan Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, camiye gelişinde merhum Birinci’nin çocukları Mücahit Birinci ve Abdurrahman Şeref Birinci’ye taziyeleri iletti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından cemaate seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Niyazi Birinci’ye Allah’tan rahmet diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Gerçekten bir tarihçi, bir fikir, bir düşünce insanı olarak hakikaten Yavuz Bahadıroğlu, kalemiyle bu işin tam bir fedaisiydi ve hiçbir zaman da kaleminden herhangi bir sapma olmadı. Kalemini bu noktada tam Sırat-ı Müstakim üzere yaşadı ve yaşattı. Bugün de az önce Diyanet İşleri Başkanımızın da ifade ettiği gibi Hakk’a uğurluyoruz. Rabbim yar, yardımcımız olsun inşallah. Bizim de geleceğimiz ve gideceğimiz yer yine burası. Ben ailesine ve tüm dava arkadaşlarına, dava arkadaşlarımıza sabırlar diliyorum. Rabbim yar, yardımcımız olsun. İnşallah imanla, Kur’an’la bu yolculuğu hepimize nasip etsin.”

Kaynak:www.tccb.gov.tr

REKLAM ALANI