Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Larnaka Şehitleri ile ilgi yazılı bir açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Larnaka Şehitleri ile ilgi yazılı bir açıklama yaptı
REKLAM ALANI
24.12.2023
A+
A-

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Larnaka Şehitleri ile ilgi yazılı bir açıklama yaptı

.2023

 

 

 

“Vatanımızda, kendi devletimizin çatısı altında egemen ve özgür olarak yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz”

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

 

Cumhurbaşkanı Tatar açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Enosis hedefiyle Akritas Planı doğrultusunda Kıbrıs Türk halkını imha etmek için Rum-Yunan ikilisinin başlattığı silahlı saldırılarda Larnaka’nın köyleri ağır saldırılara maruz kalırken, Türk Mukavemet Teşkilatı öncülüğünde yürütülen Larnaka Direnişi mücadele tarihimizde bir destan olarak yerini almıştır.

 

 

 

 

Rumların 21 Aralık 1963 tarihinde Kıbrıs Türkleri’ne yönelik başlattığı silahlı saldırılara karşı, Larnaka Sancağı’na bağlı köylerde yaşayan yaşlı, kadın ve çocuk çok sayıda vatandaşımız büyük bir zulüm ile karşı karşıya kalarak saldırılar karşısında göç etmek zorunda bırakıldılar.

Larnaka’da gerçekleşen “Kayıp Otobüs” olayı soykırımın en büyük göstergelerinden birisidir. Bugün, kendi vatanımızda, kendi devletimizin çatısı altında egemen ve özgür olarak yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz.

 

 

 

Cumhurbaşkanı olarak benim en büyük görevim ve hedefim; Kıbrıs Türk halkının can ve kan pahasına kurduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni, sahip olduğu özgürlüğü ile egemenliğini korumak ve bu uğurda mücadele etmektir.

Halkımızı azınlık yapmak, Türkiye’nin garantörlüğünü kaldırmak ve Türk askerini Kıbrıs’tan uzaklaştırmak için Rum tarafının dayatmaya çalıştığı federal temele dayalı bir anlaşmayı da kabul etmemiz mümkün değildir.

 

 

 

Kıbrıs’ta bir antlaşmaya varılacaksa, bu ancak egemen eşit iki ayrı devletin varlığına dayalı çözüm önerimiz temelinde olabilir.
Başka bir çözüm yolu da yoktur.

Aziz Şehitlerimizden aldığımız güç ve ilhamla, Rum’a geçmişte boyun eğmediğimiz gibi, bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz.

 

 

 

Devletimizden, egemenliğimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Rahat uyuyunuz. Sonsuza dek halkımızın gönlünde, yüreğinde yaşayacaksınız.
Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-larnaka-sehitleri-ile-ilgi-yazili-bir-aciklama-11853

 

 

 

REKLAM ALANI