Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Devlet Başkanı, Milli Güvenlik Komitesi Başkanı Ermek Sagimbayev’i kabul etti

Devlet Başkanı, Milli Güvenlik Komitesi Başkanı Ermek Sagimbayev’i kabul etti
REKLAM ALANI
02.02.2024
A+
A-

 

 

Olaylar

Akorda

Devlet Başkanı, Milli Güvenlik Komitesi Başkanı Ermek Sagimbayev’i kabul etti

2024

 

 

 

Başkana, dairenin 2023 yılı çalışmalarının ana sonuçları ve önümüzdeki döneme ilişkin planlar hakkında bilgi verildi.

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev’e, geçen yıl MGK birimlerinin ülkede 2 terör saldırısını ve yabancı devletlerin topraklarında yabancı istihbarat servisleriyle ortak 3 eylemi erken aşamada önlediği bilgisi verildi. 43 kişi terör ve aşırılıkçı suçlardan hüküm giydi. Yıl içerisinde Komite koordinasyonunda 208 komuta merkezi ve 196 operasyonel-taktik terörle mücadele tatbikatı gerçekleştirilmiştir.

 

 

 

Ermek Sagimbayev, ekonomik güvenliğin sağlanması ve sistemsel yolsuzlukla mücadeleye yönelik çalışmaların sonuçlarını bildirdi. Alınan tedbirlerin toplam etkisi 680 milyar tengenin devlet bütçesine geri dönüşünün başlatılması da dahil olmak üzere 1,5 trilyon tengeyi aştı.

Ayrıca İçişleri Bakanlığı ile birlikte 15 organize suç örgütünün faaliyetlerinin bastırıldığı, 681 silah ve 85 binden fazla mühimmatın ele geçirildiği bildirildi.

 

 

 

Uyuşturucu kaçakçılığı bölgesinde 36 laboratuvar tasfiye edildi, 34 uluslararası ve 32 bölgesel ilaç kanalı durduruldu, 3,6 ton uyuşturucu ele geçirildi.

 

 

 

Milli Güvenlik Komitesi tarafından uluslararası iş birliği çerçevesinde yabancı ortaklarla ortaklaşa çok sayıda operasyon gerçekleştirildi.

 

 

 

Devlet Sınırının korunması alanında 31 binden fazla suçlu gözaltına alındı, 739 silah, mühimmat ve uyuşturucu kaçakçılığı girişimi durduruldu, ayrıca 11,7 milyar tenge değerinde döviz ve altın ile 12,6 milyar tenge değerinde mal hareketi durduruldu.

 

 

 

Milli Güvenlik Komitesi teknik birimleri, devlet kurumlarının kaynaklarına ve ülkenin stratejik açıdan önemli altyapı tesislerine yönelik 86,3 milyon siber saldırıyı ve 2.156 DDoS saldırısını püskürttü.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı, milli güvenlik teşkilatlarının faaliyet alanlarına ilişkin bir dizi özel talimat verdi.

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-predsedatelya-komiteta-nacionalnoy-bezopasnosti-ermeka-sagimbaeva-310263

 

 

 

REKLAM ALANI