Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Galina Karelova: Kiev rejiminin çocuklara yönelik suç eylemlerinin gerçekleri uluslararası hukuk açısından değerlendirilmelidir

Galina Karelova: Kiev rejiminin çocuklara yönelik suç eylemlerinin gerçekleri uluslararası hukuk açısından değerlendirilmelidir
REKLAM ALANI
07.07.2023
A+
A-

Galina Karelova: Kiev rejiminin çocuklara yönelik suç eylemlerinin gerçekleri uluslararası hukuk açısından değerlendirilmelidir

2023,

Parlamento komisyonu, dünya toplumunun dikkatini bu suçların gerçeklerine çekmeyi amaçlıyor.
Kiev rejimi tarafından küçüklere karşı işlenen suçları soruşturmak üzere parlamento komisyonunun ilk toplantısı komisyon eşbaşkanları tarafından yapıldı: Federasyon Konseyi Başkan Yardımcısı Galina Karelova ve Devlet Duması Başkan Yardımcısı, Genel Konsey Sekreter Yardımcısı Birleşik Rusya’dan Anna Kuznetsova .

Galina Karelova, komisyonun faaliyetlerinin senatörlerin aileleri ve çocukları koruma çalışmalarının önemli bir parçası haline geleceğini kaydetti.

Faşizmin dehşetini, Kiev rejiminin tüm uluslararası ilkeleri nasıl ihlal ettiğini dünyaya göstermeliyiz” dedi.

Ona göre BM, Ukrayna askeri birliklerinin okullara ve hastanelere düzenlediği 212 saldırı vakasını tanıdı, ancak bugün bu tür suçların daha çok olduğu şimdiden belli. Senatör, Donetsk Halk Cumhuriyeti’nden reddedilemez veriler olduğunu söyledi.

“Rakamlar ürkütücü ve gerçekler, Ukrayna temsilcilerinin benzeri görülmemiş bir gaddarlık ve kinizmle hareket ettiğini gösteriyor. Kiev rejimi “yeşil koridorları” kapattığında, sivil halk bir örtü olarak kullanıldığında çok sayıda gerçek biliniyor” dedi.

Rusya, çocukları riskli bölgeden çıkarmak için mümkün olan her şeyi yaptı: ebeveynlerinin eşlik ettiği 730.000 çocuk da dahil olmak üzere yaklaşık 5 milyon insan Donbass’tan tahliye edildi. Tahliye edilenler arasında sosyal kurumların yaklaşık 2 bin öğrencisi de var. Bugün tüm çocuklar güvende.

Rusya Federasyonu bölgeleri, savaş bölgesinden çocukları dinlenme, sağlık iyileştirme ve rehabilitasyon için kabul etmektedir.

Galina Karelova, “Bu, yalnızca Rusya Federasyonu’nun yeni tebaasının çocukları için değil, aynı zamanda toprakları Kiev rejimi tarafından terör saldırılarına maruz kalan Belgorod, Kursk, Bryansk bölgeleri için de geçerlidir” dedi.

Buna karşılık Anna Kuznetsova, parlamento komisyonunun küçüklerin anayasal hak ve özgürlüklerini koruma ihtiyacıyla bağlantılı olarak oluşturulduğunu, amacının suçların oluşmasının nedenlerini ve koşullarını belirlemek, toplumu onlar hakkında bilgilendirmek ve ortadan kaldırılmasına yardımcı olmak olduğunu hatırlattı. .

Komisyonun ele alacağı bir diğer sorun da, uluslararası kurumların Kiev rejimi temsilcileri tarafından işlenen suçlara ilişkin uygun bir değerlendirme sunma konusundaki eylemsizliğidir.

Devlet Duması başkan yardımcısına göre, bilgi toplandıktan sonra, Başsavcılık ve Rusya Federasyonu Soruşturma Komitesi ile diğer ilgili bakanlıklar ve dairelerden bir uzman değerlendirmesi gerekiyor.

Federasyon Konseyi’nin, Devlet Duması milletvekillerinin bir parlamento soruşturması başlatma girişimini desteklediğini ve komisyonun kompozisyonunu temsilciler-senatörler açısından belirlediğini hatırlayın. Galina Karelova, Kiev rejiminin çocuklara karşı işlediği suçları soruşturmakla görevli parlamento komisyonunun eş başkanlığına atandı .

Konuşmacı
Karelova Galina Nikolaevna
Karelova Galina Nikolaevna
“Eski Nesil” federal parti projesinin koordinatörü, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkan Yardımcısı
#Karelova
#Kuznetsova
#suç
#Sovyet Federasyonu
#soruşturmalar
#çocuklar
halka açık resepsiyon
İtiraz oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/galina-karelova-fakty-prestupnyh-dejstvij-kievskogo-rezhima-v-otnoshenii-detej-dolzhny-poluchit-ocenku-s-tochki-zreniya-mezhdunarodnogo-prava

REKLAM ALANI