Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kadın Oyunları Festivali sona erdi

Kadın Oyunları Festivali sona erdi
REKLAM ALANI
13.03.2021
A+
A-

Bilkent Center ev sahipliğinde Ankara Sanat Tiyatrosu ve Atölye Kültür Sanat iş birliği ile Ankara’da düzenlenen Kadın Oyunları Festivali sona erdi.

Ulusal ve uluslararası birçok sanat projesine ev sahipliği yapan Bilkent Center, Kadın Oyunları Festivali ile Mart ayına damga vurdu. Tiyatro severleri buluşturan festival kapsamında Frida, Dansöz, Evin Kokusu ve Bernarda oyunları sahnelendi. Erkek şiddetine karşı dikkat çekmek amacı ile düzenlenen festivalde sosyal mesafe kuralları gereği boş bırakılan koltuklara, yaşamını yitiren kadınların fotoğrafları yerleştirildi. Açılış oyunundan itibaren Ankaralıları ağırlayan Kadın Oyunları Festivali, yarattığı farkındalık ile dikkat çekti.

“Festivallere ev sahipliği yapmak en büyük mutluluğumuz”

Bugüne kadar sanatı ve sanatçıyı her alanda desteklediklerini belirten Bilkent Center AVM Müdürü Ayhan Aytekin, Kadın Oyunları Festivali ile ilgili şunları söyledi: “Sanatın ve sanatçının bizler için önemi büyük. Bundan sonra da her alanda sanatı destekleyen projeler ile misafirlerimizi buluşturmaktan mutluluk duyacağız. Bu kapsamda Kadın Oyunları Festivali de ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğumuz festivallerimiz arasında yerini aldı. Değerli projelerle Ankaralıları Bilkent Sahne AST’ta ağırlamaya devam edeceğiz.”

“Sanatın gücü ile büyük bir farkındalığa imza attık”

Türkiye’nin en köklü tiyatro kuruluşlarından biri olan Ankara Sanat Tiyatrosu adına açıklamada bulunan AST Halkla İlişkiler Koordinatörü ve Kadın Oyunları Festivali’nin Direktörü Hasan Aldemir ise festival ile ilgili şunları söyledi: “Uzun bir hazırlık aşaması ile sergilenen oyunlarımız büyük beğeni topladı. Sanatın gücünü kullanarak yaratmış olduğumuz farkındalık bizler adına gurur verici. Pandemi koşullarında gerçekleştirdiğimiz festivalimizde bizleri destekleyen izleyicilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Oyunlar öncesi görüşlerini dile getiren başrol oyuncuları ortak bir mesaj vererek kadına şiddetin artık son bulmasını dilediklerini söylediler. Boş bırakılan koltuklarda fotoğrafları ile anılan kadınlara karşı oynamanın duygusal yoğunluğuna da değinen oyuncular, gelecek nesillere daha güzel bir toplum bırakmanın kadınlarla birlikte başarılacağını vurguladılar.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

REKLAM ALANI