Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Mart ayı başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz”

“Mart ayı başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz”
REKLAM ALANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “İllerimizi Sağlık Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre dört gruba ayırarak Mart ayı başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz. İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgının seyrine göre, tedbiri elden bırakmayacak şekilde, normalleşme adımlarının atılacağını belirtti.

Önceki kabine toplantısının ardından okullarda kademeli olarak yüz yüze eğitime geçişin müjdesini milletle paylaştıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yoğun kar yağışı sebebiyle bazı illerimizde yüz yüze eğitime geçiş ertelenmiş olsa da belirlenen kriterlere ve takvime göre bu süreç devam edecektir” dedi.

Bugünkü toplantıda, salgının dünya, Türkiye ve şehirler bazındaki seyrinin ayrıntılı olarak tekrar değerlendirdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Kimi şehirlerimizde karşımıza gayet iyi bir fotoğraf çıkarken, kimi şehirlerimizde hâlâ sıkıntının ciddi düzeylerde olduğunu gördük. İnşallah devlet ve millet olarak el ele verip, tedbirle uyarak, bu musibetin üstesinden hep birlikte geleceğiz.”

“YERLİ AŞI GELİŞTİRME ÇALIŞMALARINI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Aşı çalışmalarının hızla sürdüğünü ve 5,5 milyonun üzerinde aşılamanın tamamlandığını; bir yandan birinci aşı gruplarının kapsamı adım adım genişletilirken, diğer yandan ikinci aşı sürecine de başlandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hâlihazırda 5 milyon 700 bin aşılama sayışan ulaşmış durumdayız. İlk etapta ihtiyaç duyacağımız aşılarla ilgili gereken bağlantıları yaptık, tedariklerini de parça parça gerçekleştiriyoruz. Asıl önem verdiğimiz yerli aşı geliştirme çalışmalarını da yakından takip etmeyi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mart ayı aşılamada çok büyük mesafe kat edeceğimiz ve inşallah oldukça yüksek rakamları göreceğimiz bir ay olacaktır. Bu çerçevede illerimizi Sağlık Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre dört gruba ayırarak Mart ayı başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz. İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz” dedi.

Özellikle salgın tedbirleri sebebiyle işine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnafı rahatlatacak adımların yol haritasının önümüzdeki günlerde açıklanacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hâlen uzaktan eğitimle faaliyetlerine devam eden öğrencilerimizin durumu da illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecektir. Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını da illerimizdeki vaka, aşılama ve diğer ilgili kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:www.tccb.gov.tr

REKLAM ALANI