Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Maschoh ilçesinde kümes hayvanı yetiştirme işletmesi “Nekbakht” LLC’nin işletmeye alınması

Maschoh ilçesinde kümes hayvanı yetiştirme işletmesi “Nekbakht” LLC’nin işletmeye alınması
REKLAM ALANI
09.07.2023
A+
A-

Maschoh ilçesinde kümes hayvanı yetiştirme işletmesi “Nekbakht” LLC’nin işletmeye alınması

.2023 , Maschoh bölgesi

 

 

 

7 Temmuz’da, ulusal barış ve birliğin kurucusu – ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Saygıdeğer Emomali Rahmon, Mastchoh ilçesinde Limited Liability Company “Nekbakht”ın kümes hayvanı yetiştirme girişimini başlattı.

 

 

 

Girişimci Nekruz Valiev ve Bakhtiyor Valiev tarafından Tacikistan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 35. yıl dönümü anısına inşa edilen kümes hayvancılığı işletmesinde şu anda 45 gün boyunca 1.000 “mercan” tavuğu olmak üzere 50.000 kuş yetiştiriliyor.

Ülkenin Saygıdeğer Başkanı Emomali Rahmon’a, işletmenin yıllık kapasitesinin 600 ton diyet et üretmek olduğu ve ayrıca bir üreme aşamasındaki kuş sayısının 100.000’e çıkacağı ve yıllık kanatlı eti üretiminin 1000 olacağı bilgisi verildi. -1200 ton.

 

 

 

Kanatlı yetiştirme tesisi alanı 5 bin metrekare olup, “Nekbakht” Limited Liability Company’de 5 adet tavuk yetiştirme binası, idari bina ve çalışanlar için kantin yapılmıştır.

Bina içi su besleme, hayvanat bahçesi-veterinerlik koşulları, sanitasyon ve hijyen ve sıcaklık kontrolü süreci tavuk çiftliğinde otomatik olarak uygulanmakta ve en modern cihaz ve ekipmanlar kurulmaktadır.

Bu tür işletmelerin kurulmasının amacı, öncelikle iç pazara diyet et tedarik etmek, ürünlerin ihracat hacmini artırmak ve yeni istihdam yaratmaktı.

Şu anda, 50 yerel sakine şirkette kalıcı işler ve iyi maaşlar sağlanıyor.

Girişimciler, ülke Hükümeti tarafından sunulan yardım ve imtiyazlardan yararlanarak kümes hayvanı işletmelerinin kurulmasına değerli katkılarda bulunurlar.

 

 

 

Nekbakht işletmesi, endüstrinin normal faaliyeti için gerekli koşulları ve altyapıyı sağlamıştır.

Burada muhterem Devlet Başkanı Emomali Rahmon su hattını devreye aldı. Devletin üst yönetiminin ve Hükümetin yönlendirmeleri doğrultusunda arazinin verimli kullanılması amacıyla 4 kilometre mesafeye su hattı çekildiği ve 15 hektarlık kamu arazisinin iyileştirileceği bilgisi verildi.

İşletmenin topraklarında bir endüstri ürünleri sergisi düzenlendi.

Ulusun lideri Emomali Rahmon, Sughd bölgesindeki kümes hayvanı işletmelerinin ürünlerinin sergilendiği ziyarette, ülke Hükümetinin yenilikçi politikasının uygulanmasına katkıda bulunan girişimcilerin girişiminden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşvik etti. vatansever girişimcilerin kapasitelerini ve imkanlarını kullanmaları, yeni iş sayısını artırmaları, ürünler üretmeleri, rekabetçi olmaları ve kalkınma çalışmalarına katkı sağlamaları yönlendirildi.

Nekbakht Limited Şirketi’nde Devlet Başkanı Sayın Emomali Rahmon da çam fıstığı üretim atölyesi yani yer fıstığının işlenmesi ve paketlenmesi faaliyetine başlamış ve üretim süreci ile tanışmıştır.

Fabrikaya Kazakistan Cumhuriyeti’nden modern cihaz ve ekipmanların getirildiği, üretim hattının montajı, kurulumu, eğitimi ve kullanımı sürecinde Tacikistan ve Kazakistan’dan işçi ve uzmanların iş birliği yaptığı bildirildi.

 

 

 

Bölgede bir ilk olan bu fabrika 500 bin Somoni’ye mal oldu ve günde 400-500 kilo ürün üretiyor. Şu anda 10 çeşit modern ambalajlı kurut piyasaya sunulmakta olup, gelecekte yer fıstığı ambalajlaması planlanmaktadır.

 

 

 

İlk aşamada fabrikanın ürettiği ürünler iç piyasaya sunulacak. Ürünün üretim hacmini ve listesini artırarak ihracat türü ürünlerden biri haline gelir.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31016?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,