Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mehmet Danaoğlu `ndan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Mehmet Danaoğlu `ndan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı
REKLAM ALANI
01.05.2021
A+
A-

Danaoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Gelecek Partisi Nizip İlçe Başkanı Yüksek Mimar Mehmet Danaoğlu, Milletlerarası İşçi Kardeşliği Teşkilatı’nın 1889 yılında Paris Kongresi’nde “İşçilerin Ortak Bayramı” olarak kabul edilen 1 Mayıs, dünyada olduğu gibi Ülkemizde de herkes tarafından kutlanmaktadır.

Ülkemizde 1923 yılında ilk kez resmi olarak kutlanmasına rağmen bu kutlamalar belli aralıklarla sekteye uğramıştır. Milli Güvenlik Konseyi tarafından 12 Eylül döneminde resmi tatil olmaktan çıkarılan 1 Mayıs, 2009 yılında “Emek ve Dayanışma Günü” olarak tekrar resmi tatil ilan edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde 1 Mayıs artık sorun ve kargaşanın yaşandığı bir gün olarak değil; çalışma hayatındaki sorunların tümüyle masaya yatırıldığı, dile getirilen bütün çözüm önerilerinin ve taleplerin değerlendirildiği bir anlayışla, birlik ve beraberlik içinde kutlanmaktadır.

Milletimizin geleceğe refahla bakabilmesi için alın teri döken emekçilerimizin; maden ocaklarından atölyelere, tarlalardan fabrikalara uzanan fedakârlık öykülerini Ülkemizin kalkınması için bir alt yapı olarak görmekte ve bu doğrultuda adımlar atmaktayız. Şüphesiz bu öyküleri ilmek ilmek işleyen İlimizin emek kahramanları da yarınlarımızın inşası için gerekli olan inanç ve azmi en büyük ölçüde göstermektedir. Sizlerden aldığımız bu azmin bizlerde uyandırdığı sorumluluk ile; emekçimizin alnındaki ter kurumadan hakkını alması, insan onuruna yaraşır şekilde yaşaması ve çalışma hayatında karşılaşacağı risklerin en aza indirilmesi için gerekli hassasiyeti ve önemi göstermekteyiz. Adaletli, katılımcı, uzlaşmacı ve teşvik edici bir bakış açısıyla işçi kardeşlerimizin emeğini korumakta ve sendikal hareketlerinin destekçisi olmaya devam etmekteyiz.

Tüm dünyada birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanan, demokratik ve barışçı yollarla hak aramanın simgesi olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum.

MUHAMMED FURKAN YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI