Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mehmet Ekinci `den Gaziantep’e Gazilik Unvanı Verilişinin 100. Yıl Dönümü Mesajı

Mehmet Ekinci `den Gaziantep’e Gazilik Unvanı Verilişinin 100. Yıl Dönümü Mesajı
REKLAM ALANI
07.02.2021
A+
A-

Derman Engelsiz Yaşam Derneği Genel Başkanı Mehmet Ekinci, Gaziantep’e “Gazilik” unvanının verilişinin 100. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Ekinci, “8 Şubat’ın 100 yıl önce “Vurun, Antepliler namus günüdür” diye başlayan kahramanlık mücadelesinin “Gazi” unvanı verilerek taçlandırıldığı gündür. Her biri vatan için, bayrak için, namus için şehit olan; göğsü aşk-ı vatanla dolu yiğitlerin Antep’i Gaziantep yaptığı gündür. Yıkılmış evlerini kendilerine siper yaparak düşmana 10 ay dayanan atalarımızın onurlandırıldığı gündür” .

“Hürriyet için kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla cesaretle mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Onlar ki Antep’i Gaziantep yapan büyük mücadelenin mimarları, onlar ki bizlere bu emsalsiz mirası bırakanlardır. Onları minnetle yâd ediyoruz.

Dünyada “Gazi” unvanına sahip ilk ve tek şehir olan Gaziantep’i yazar Müfide Ferit Tek şöyle anlatır; “Gaziantep sen bir abidesin! Sen ikinci bir Plevne, ikinci bir Çanakkale’sin. Sen kahraman Antep, bütün bu elem günlerinin teselli, bu necat günlerinin ümidisin! Mütakere muharebe şerefi iftiharı oldun! Avrupa´nın çelik, camit ruhunu gevşeten bir secaat ateşi oldun!” demiştir” .

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, marka şehir Gaziantep’i 2023 ve 2051 vizyonlarına taşıyacak, bize miras kalan bu şanlı toprakları evlatlarımıza daha da güçlü teslim edeceğiz” .

“Bu duygu ve düşüncelerle, Gaziantep’e “Gazi” unvanı verilişinin 100. yıl dönümünü kutluyor, kahramanlık destanı yazan atalarımızı saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

ABDULLAH YİĞİ-ANKARA

REKLAM ALANI