Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mehmet Kızıl’dan Gaziantep’e Gazilik Unvanı Verilişinin 100. Yıl Dönümü Mesajı

Mehmet Kızıl’dan Gaziantep’e Gazilik Unvanı Verilişinin 100. Yıl Dönümü Mesajı
REKLAM ALANI
07.02.2021
A+
A-

Kızıl Group Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı Mehmet Kızıl, Gaziantep’e “Gazilik” unvanının verilişinin 100. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Kızıl, Yayımladığı mesajda, Antep Savunması’ nın dünya tarihine altın harflerle yazıldığını ifade eden Kızıl; azim, kararlılık ve mücadeleden geri durmayan Gazianteplilerin, Meclis tarafından verilen “Gazilik” unvanına layık olmak ve atalarının emeğine sahip çıkmak için o günden bugüne değin durmadan yorulmadan çalıştıklarını kaydetti.

8 Şubat 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Antep’e “Gazilik” unvanı verilmesinin dünya tarihinde ilk olduğunu dile getiren Kızıl ; “Bir asır önce Antepliler vatan savunmasında canlarını çekinmeden feda etti. Bugün onların torunları üretim ve ihracatta tarih yazıyor.

Bugünlerin temelinde, bağımsızlık sınavı veren Türk milletinin asil evlatlarının kanları var, açlıkla sınavları var, yoksulluk ve yoklukla sınavları var.

Antep Savunması, dünya savaş tarihinin en önemli kent savaşları arasında yerini almış ve bu savunma sonrasında kentimize, millet irademizin bina ettiği TBMM tarafından ‘Gazilik’ unvanı layık görülmüştür.

Günümüzün marka kenti Gaziantep’in temelleri bir asır evvel atılmıştır. O günleri hafızalarımızda canlı tutuyor ve ülkemize hizmet etme gücünü şanlı tarihimizden alıyoruz.

Bugünleri konuşabiliyor olmamızın baş müsebbibi, Gazilik unvanının en çok yakıştığı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Gaziantep’in kurtuluş mücadelesinde kan döken şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Dedi.

REKLAM ALANI