Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Milletvekili Meşhur Memmedov , “2020 yılı çelişkili olsa da Şanlı Zaferimiz ile tarihe altın harflerle yazılmıştır”

Milletvekili Meşhur Memmedov , “2020 yılı çelişkili olsa da Şanlı Zaferimiz ile tarihe altın harflerle yazılmıştır”
REKLAM ALANI

ÜLKER PİRİYEVA-AZERBAYCAN

Milletvekili Meşhur Memmedov , “2020 yılı çelişkili olsa da Şanlı Zaferimiz ile tarihe altın harflerle yazılmıştır”

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, Türkiye medyasında Vatanhaberlerincom”a verdiği açıklamada, “2020 yılı çelişkili olsa da Şanlı Zaferimiz ile tarihe altın harflerle yazılmıştır” diye belirtti.

Artık, çelişkilerle dolu 2020 yılı sona eriyor. Yılın son saatlerini yaşıyoruz. 2020 ile bağlantılı olarak yazılacak ve konuşulacak çok şey var, aslında. Bu gün, tüm dünya 2020 yılını koronavirüs pandemisine karşı yoğun bir mücadele içinde kapatıyor. Azerbaycan devleti de ilk günlerden itibaren, durumu minimum kayıpla aşmak için tutarlı önlemler aldı.

Koronavirüs salgını ile birlikte, ülkemiz savaşla da sınandı. Ermenistan’ın Tovuz bölgemizde yaptığı askeri provokasyonlar, 27 Eylül’de Ermenistan’ın ülkemize yaptığı askeri saldırganlığa karşılık Azerbaycan halkının Vatan Savaşı adına ayağa kalkması, bu yılın en unutulmaz olaylarından biridir. Reşadetli Ordumuz, 44 gün boyunca her an kahramanlıkla dolu tarihi günlerimizde, düşmanı ağır bir şekilde mağlup ederek ülkemizin toprak bütünlüğünü yeniden sağladı. Böylelikle, devletimizin tarihinde ve halkımızın anısına sonsuza dek yaşayacak olan şanlı zafer, halk ve iktidar birliği, ordumuzun yüksek profesyonelliği ve yoğun siyasi ve diplomatik faaliyetleri sayesinde elde edildi.

Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’e göre Ordumuzun son derece zor koşullarda ve kısa sürede gerçekleştirdiği “Demir Yumruk” operasyonu dünya askeri tarihine geçmiştir ve bugün dünyanın önde gelen askeri merkezleri ve uzmanları tarafından incelenmektedir.
10 Aralık tarihinde başkent Bakü’nün Özgürlük Meydanı’nda düzenlenen büyük Zafer Geçidi, bird aha, Azerbaycan devletinin siyasi, ekonomik ve askeri gücünü, halkımızın iradesini, ordumuzun kazanma kararlılığını, askerlerimizin ve subaylarımızın sarsılmaz mücadele ruhunu tüm dünya karşısında gözler önüne serdi.
Bu yıl bütün dünya, uluslararası medya başta olmakla Başkomutanımız İlham Aliyev’i hem profesyonel bir ordunun Komutanı, hem de derin bilgiye sahip profesyonel bir Diplomat olarak tanıdı. Azerbaycan, Büyük Vatan Savaşı sırasında uluslararası kamuoyunun dikkatine Ermenistan’ın sivillere yönelik vandalizmini ve terör politikasını gündeme getirerek, Uluslararası Medya alanında ülkemize yönelik dezenformasyon kampanyalarını önlemiş oldu..
Elbette ki, 2021 yılında, Ermenistan’ın işgali ve vahşeti sonucu tamamen darmadağın olan Karabağımızı cennete dönüştürmek için tüm fırsatların seferber edileceğine inanıyorum.
Bunun yanı sıra, yurtdışında yaşayan Azerbaycanlılara yönelik tutumlar her zaman net olmadı. 2020 yılına, Vatan Savaşı sırasında yurtdışında yaşayan yurttaşlarımızın düşman ve Azerbaycan karşıtı çevrelerin sinsi provokasyonlarına karşı cesur protestoları, Azerbaycan hakkındaki gerçekleri dünya toplumuna ulaştırmadaki özverili hizmetleri ve zaferimize değerli katkıları damgasını vurmuş oldu.
Yıl boyunca birçok olay yaşandı, sadece bir salgın ve savaş ülkemizi sınava tabi tuttu. Tüm bu zorluklara rağmen 2020 yılı Azerbaycan tarihine Zafer Bayramı ile altın harflerle yazılmıştır. Bu yıl 30 yıldır donmuş, zaferi bir hayal gibi görünen, yabancı havadarlarına güvenen, sabrımızı sınayan saldırgan Ermenistan bu yıl demir yumrukla yenildi. Tarihi Zafer kazanan Azerbaycan devleti, bu gün bölgede söz sahibidir..
Pandemi dünya ekonomisini çok etkiledi. Ülkemiz, salgını minimum ekonomik kayıpla bitirmek için her türlü çabayı göstermektedir. Neyse ki aşılar çoktan hazırlandı ve önümüzdeki yılın ilk ayında ülkeye ulaştırılacaktır.
Bildiğimiz gibi, Milli Meclis’in son oturumları bütçe tartışmasına ayrıldı. Milletvekilleri, nüfusun refahını olabildiğince iyileştirmek için yasalar çıkarmaya çalışıyor.
Sonuç olarak, Azerbaycan’ın daha da güçlenmesi ve refahı için faaliyetlerinizde her birinize başarılar diliyor, yaklaşan Yeni Yılınızı ve Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Gününde hepinizi – tüm halkımızı kutluyorum. Aslında bu yıl, Yeni Yılı muzaffer ülkenin gururlu vatandaşları, olarak kutlamak tarif edilemez bir duygudur.
Bu gururu bizlere yaşatdıkları için, Başkomutanımıza, Muzaffer Ordumuza ve desteğinden dolayı her zaman devletinin ve ordusunun arkasında duran halkımıza bir kez daha teşekkür ediyor, Büyük Vatan Savaşı’nda yaralılarımıza acil şifalar, şehitlerimize Allahtan rahmet ediliyorum.

REKLAM ALANI