Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Milletvekili Yavuz Subaşı , “Azerbaycan Karabağın Bağımsızlık Mücadelesinin 1. Yılında

Milletvekili Yavuz Subaşı , “Azerbaycan Karabağın Bağımsızlık Mücadelesinin 1. Yılında
REKLAM ALANI
26.09.2021
A+
A-

Milletvekili Yavuz Subaşı , “Azerbaycan Karabağın Bağımsızlık Mücadelesinin 1. Yılında..” – Reportaj

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Azerbaycan Temsilcimiz Ülker Piriyeva ‘ya verdiği açıklamada, “Türkiye olarak Azerbaycan kardeşimizin ayağı taşa takılsa, düşse bizim canımız yanar. Azerbaycan’ın canını yakanın da hiç düşünmeden canını yakarız”, diye – tarihe not düştü.
AZERBAYCAN KARABAĞIN BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİN 1. YILINDA…
27 Eylül 2020 – 27 Eylül 2021
Tam bir yıl oldu!
Ermenistan işgali altındaki Karabağ’ın işgalden kurtuluşunun ilk adımları 27 Eylül 2020 tarihinde atıldı.
Karabağ’ın bağımsızlık mücadelesi 27 Eylül 2020 tarihinde başladı ve 44 günlük mücadele sonrasında 1992 yılından beri işgal altında olan Karabağ, 38 yıl aradan sonra tekrar Can Azerbaycan’a, ana vatanına kavuştu.
Zaferin 1. Yılının yaklaştığı bu günlerde Türkiye’nin Azerbaycan’a verdiği destek ile iki ülke arasındaki kardeşlik bağları daha da gelişti, iki büyük liderin Sayın İlham Aliyev ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gayret ve çabaları ile daha da gelişecektir.
Yıllar önce Azerbaycan’ın Merhum Devlet Başkanı Haydar Aliyev’in söylemiş olduğu anlamlı sözler, Karabağ Savaşı ve Zaferi ile bir kez daha hatırlandı ve yaşandı – “Tek Millet, İki Devlet!” sözü Karabağ zaferimizle perçinlendi.
Türkiye, dost ve kardeş Azerbaycan Devleti’nin ve halkının her hâl ve şartta koşulsuz yanındadır.
Azerbaycan Cumhuriyetini ilk tanıyan ülke Türkiye olmuştu, Karabağ Zaferi sonrasında Azerbaycan’ı ilk ziyaret eden ülke yine Türkiye olmuştur.
Türkiye Azerbaycan ilişkileri sadece iki ülke arasında ekonomik-siyasi türden ilişkiler olmayıp, kardeşlik niteliğinde çok boyutlu türdendir. İki kardeş ülke arasında karşılıklı anlaşmalarla ilişkiler her geçen gün gelişmektedir. Şuşa Beyannamesi bunun bariz numunesidir.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Karabağ Zaferi geçit törenine katılarak, tüm Dünyaya Can Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu bir kere daha göstermiştir.
Bilindiği gibi Karabağ Zaferinde Türk SİHA’ları çok etkin ve belirleyici olmuştu. Türkiye, kardeş Azerbaycan’a hiç tereddüt etmeden ne yapması gerekiyorsa, Karabağ’ın kurtuluş mücadelesinde yapmıştır.
Bundan sonra yapılacakəar – iki ülke arasındaki ekonomik-siyasi-ticari-kültürel ilişkileri daha da geliştirmek olacaktır.
Her iki ülke hem liderleri ile, hem de vatandaşları ile bu işbirliğine hazırdır.
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan BM 76. Genel Kurulunda yaptığı konuşma ile Azerbaycan’ın meşru ve vazgeçilemez haklarını yiğitçe tekrar savunmuştur.
Karabağ-Nahçıvan topraklarının Azerbaycan’ın öz toprağı olduğunu, Ermenistan’ın işgaline karşı Azerbaycan’ın kendi öz vatan toprağını savunduğunu BM 76. Genel Kurulunda savunmuştur.
Azerbaycan bizim dostumuzdur ,
Azerbaycan bizim kardeşimizdir!
Türkiye olarak Azerbaycan kardeşimizin ayağı taşa takılsa, düşse bizim canımız yanar.
Azerbaycan’ın canını yakanın da hiç düşünmeden canını yakarız.
Azerbaycan Türkiye’dir!
Türkiye Azerbaycan’dır!
Yaşasın Türkiye- Azerbaycan kardeşliği!

Yavuz Subaşı
AK Parti Balıkesir Milletvekili

 

REKLAM ALANI