Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan Türk-İş’e Ziyaret

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan Türk-İş’e Ziyaret
REKLAM ALANI

 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ı ziyaret etti. Bakan Akar, Türk-İş Genel Merkezindeki ziyarette, Türk Silahlı Kuvvetlerine gösterdikleri ilgi ve yakın destekten dolayı teşekkür ederek sözlerine başladı.

“Her zaman sizi yanımızda hissettik.” diyen Bakan Akar, egemenlik ve bağımsızlık için savunma ve güvenliğin, ekonomik bağımsızlık için ise işçilerin gücünün önemine dikkati çekti. Alın teri ve emeğin saygınlığına vurgu yapan Bakan Akar, şunları söyledi:

”Onların hakkının hukukunun uygun şekilde mevcut imkânlarla en iyi şekilde karşılanması için hükûmetimiz, devletimiz elinden gelen gayreti gösteriyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuları yakından takip ediyor, her zaman işçilerin yanında olduğunu ifade ediyor. Yurt içi ve sınır ötesinde ülkemizin ve asil milletimizin savunması, güvenliği için yaptığı çalışmalarda işçilerimizin bizimle beraber olduğunu her zaman hissediyoruz. Millî Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunan işçilerimizin rahatı, huzuru, refahı için elimizden gelen ne varsa bütün imkânlarımızı seferber ettiğimizi de bilmenizi istiyoruz. Onlar bizim ayrılmaz bir parçamız. Onların emekleri, gayretleri Mehmetçik için çok önemli.”

Mehmetçiğin eğitimi kadar sahip olduğu imkânların da önemli olduğunu belirten Bakan Akar, “Elimizdeki silahı aracı, gereci yapanların işçiler olduğunun tamamen bilincindeyiz ve onların gayretlerini de her zaman takdirle karşılıyoruz.” diye konuştu.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da Türk-İş’in 1 milyon 200 bin üyesi olan 6 milyonluk büyük bir aile olduğunu belirtti. Konfederasyonun seneye 70’inci yaşını kutlayacağını dile getiren Atalay, “Bu kurum her dönem öncelikle Türkiye’den sonra temsil ettiği işçilerden yana olmuştur. Türkiye varsa sendika var, parti var, dernek var, oda var, Türkiye yoksa hiçbir şeyin anlamı yok.” diye konuştu.

Türk-İş binasından çıkışında esnafı da ziyaret eden Bakan Akar, kademeli normalleşme döneminde iş yerlerini açan esnafla sohbet etti. Ziyarete Millî Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere de katıldı.

Kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/262021-74247

REKLAM ALANI