Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

NESLİHAN YÜRÜKSOY’ DAN MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI

NESLİHAN YÜRÜKSOY’ DAN MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI
REKLAM ALANI
25.08.2022
A+
A-

Turan Teşkilatı Genel Başkanı ve 26 Safires Group Yönetim Kurulu Başkanı Neslihan Yürüksoy, Malazgirt Zaferi’nin 951. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Turan Teşkilatı Genel Başkanı Neslihan Yürüksoy, mesajında şu ifadelere yer verdi; 1071 yılında Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Malazgirt Zaferi’nin 951. yılının gurur ve heyecanını yaşıyoruz. 26 Ağustos 1071’de Büyük Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan komutasında şanlı Türk ordusu, Bizans ordusunu yenerek kahramanlık destanı yazmıştır.

Büyük Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan, Malazgirt Savaşı’nı başlatırken askerlerine söylediği şu sözler ile kararlılığını ve azmini göstermiştir: Askerlerim! Şehit olursam bu beyaz elbise kefenim olsun. O zaman ruhum göklere çıkacaktır.

Sultan Alparslan’ın adaletli ve hoşgörülü yönetim anlayışı ortak bir şuur ve medeniyetimizin dayandığı sağlam temelleri oluşturmuştur. Anadolu’da ayrım yapılmaksızın herkes barış ve huzur içinde yaşamıştır. Yüzyıllarca ebedî vatanımız Anadolu’da milletimizin varlık bilincinin gelecek kuşaklara taşınması sağlanmıştır.

1071’de kazanılan büyük zaferden Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna kadar aziz milletimiz aynı şuur ve kararlılıkla bu topraklarda nice şanlı zaferlere ulaşmıştır. Bugün de yine aynı şuurla milletimiz vatanına sahip çıkmaktadır. Atalarımızın bizlere miras bıraktığı değerlerle, hasletlerle birlik ve beraberlik içinde emin adımlarla geleceğe doğru ilerlemekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Anadolu’yu yurt edinmemizi sağlayan başta Sultan Alparslan olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI