Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

OSMANLI ÜLKÜ OCAKLARI FEDERASYONU GENEL BAŞKANI TURGUT BAŞDAŞ `TAN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

OSMANLI ÜLKÜ OCAKLARI FEDERASYONU GENEL BAŞKANI TURGUT BAŞDAŞ `TAN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI
REKLAM ALANI
01.12.2022
A+
A-

Osmanlı Ülkü Ocakları Federasyonu Genel Başkanı Turgut Başdaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Osmanlı Ülkü Ocakları Federasyonu Genel Başkanı Turgut Başdaş, mesajında şu ifadelere yer verdi;

3 Aralık günü tüm dünyada Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının ‘tam ve diğer insanlara eşit ölçüde’ sağlanması amacına dönük çalışmaların yapılması gereken bir gün olarak duyurulmuş ve bu günü ‘Uluslararası Engelliler Günü’ olarak kabul etmiştir.

Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanlığın ortak sorunudur. Bu sorunlara çözüm üretmek, engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşmelerini, işgücüne katılmalarını, huzur ve refahlarının artmasını sağlamak için devletimiz her türlü imkânı seferber etmiştir. Bu anlamda devletimizin temel hedefi; engellilerimizin toplumsal yaşama tam ve eşit katılımın sağlanmasına yönelik olarak; eğitim, sağlık, istihdam, kültür, sanat ve ulaşılabilirlik gibi temel sorun alanlarında, engellilerin ayrımcılığa maruz kalmadan fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen kişiler haline getirmektir. Çünkü devletimizin hizmet politikasında “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturu vardır. Bu çerçevede sosyal devlet ilkesini çok daha aktif, çok daha etkin bir şekilde işletmek suretiyle, yerel yönetimlerimizden vergi indirimlerine kadar, engelli kardeşlerimize hemen her alanda kolaylıklar sağlandı.

Elbette ki, engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmelidir. Bu nedenle toplumun her kesimi, her fırsatta onları kucaklayarak, eşit ve değerli olduklarını göstermelidir. Bu düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam getirmesini diliyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI