Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Saraybosna’daki Minik Öğrencilerden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’a Coşkulu Karşılama

Saraybosna’daki Minik Öğrencilerden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’a Coşkulu Karşılama
REKLAM ALANI
29.12.2021
A+
A-

Saraybosna’daki Minik Öğrencilerden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’a Coşkulu Karşılama

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmî ziyaret kapsamında bulunduğu Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da Maarif Vakfı Okulunu da ziyaret etti.

Okula gelişinde Bakan Akar’a yöresel kıyafetli anaokulu öğrencileri çiçek hediye etti. Bakan Akar, binaya girişinde ise ilkokul öğrencilerinin sürpriziyle karşılaştı. Ellerinde Türk ve Bosna Hersek bayrakları taşıyan minikler, Bakan Akar’ı “merhaba” adlı şarkıyı söyleyerek selamladı.

Bakan Akar tarafından tablet hediye edilen çocukların mutluluğu gözlerinden okunurken, Bakan Akar daha sonra ortaokul öğrencileri ile toplantı salonunda bir araya geldi.

Salona girişinde bir öğrencinin piyano eşliğinde söylediği “Plevne Marşı” ile karşılanan Bakan Akar, hazırlanan sürprizler için teşekkür ederek “Böyle güzel bir törenle karşılanmaktan ve sizlerle bir araya gelmekten çok mutluyum.” diye konuştu.

Başarılarından dolayı öğrencileri tebrik eden Bakan Akar, “Siz gençler, geleceğimizin teminatısınız. Sizlerin eğitim ve öğretimi için ne yapsak azdır. Bu konuda görüyorum ki Maarif Vakfı, Bosna Hersek Millî Eğitimi ile koordineli şekilde sizlere çok özel bazı imkânlar hazırlamış. Sizlerin de bu imkânlardan en iyi şekilde yararlandığınızı memnuniyetle müşahede ediyorum. Bosna Hersek’in geleceği siz gençlersiniz.”

Bakan Akar, 25 sene önce Bosna Hersek’te görev yaptığını belirterek “Nelerin değiştiğini, işlerin ne kadar iyiye gittiğini büyük bir memnuniyetle görüyorum. Sizlerin çalışmalarıyla Bosna Hersek bugünkü seviyesinden çok daha ileri gidecek.” dedi.

Ortaokul öğrencilerine de tablet hediye eden Bakan Akar, daha sonra beraberindeki Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçi Sadık Babür Girgin ile Maarif Vakfı Okulundan ayrıldı.

Bakan Akar daha sonra Bosna Hersek’te görev yaptığı dönemde açılmasına katkı sağladığı engellilere eğitim veren okulu da ziyaret ederek çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/28122021-47050

REKLAM ALANI