Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, ‘18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Eyyübiye Belediyesi Çanakkale destanının yıldönümünde şiir yarışması düzenleyerek gençleri Çanakkale ve Ayasofya’ya götürecek.
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 106’inci yıl dönümü ve şehitleri anma günü münasebetiyle bir mesajı yayımladı. Başkan Kuş mesajında şunları söyledi;” Kahramanlık destanlarıyla dolu şanlı tarihimizdeki önemli destanlardan biridir 18 Mart günü. Milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği mücadele ile eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır.
Canlarını feda etme uğruna, geri dönmeyi bile düşünmeden kanlarının son damlasına kadar kahramanca mücadele eden ecdadımızın sayesinde bugün bu topraklarda hür bir şekilde yaşamlarımızı idame ettiriyoruz. Şimdiki neslin atalarının dedelerinin vatan uğruna, bayrak uğruna verdiği mücadeleyi iyi anlatmak ve anlamak ve bu düsturla hareket etmek için çaba gösterip onların yolunda ilerlememiz gerekiyor.
Eyyübiye Belediyesi olarak bu yıl Çanakkale destanının yıl dönümünde, o duyguları yaşatmak için bir şiir yarışması düzenledik. Çanakkale, vatan ve bayrak temalı şiir yarışmamız sonrası gençlerimizi hem Çanakkale’ye hem de Ayasofya’ya götüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale zaferinin 106. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan uğruna şehadet şerbetini içmiş şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. “
HABER :ABDULLAH YİĞİT
Son Güncelleme: 17 Mart 2021 | Etiketler: ŞİİR YARIŞMASIYLA GENÇLER ÇANAKKALE VE AYASOFYA’YA GÜTÜRÜLECEK
От ветеранов до творческих коллективов: «Единая Россия» оказывает адресную помощь жителям регионов
В Казани «Молодая Гвардия Единой России» провела акцию в память о детях – жертвах агрессии
Birecik’te Kaliteli Mobilya ve Beyaz Eşyanın Güvenilir Adresi: Bayram Mobilya ve Beyaz Eşya
Kazan’da, Birleşik Rusya Genç Muhafızları, saldırıların kurbanı olan çocukları anmak için bir miting düzenledi
В Новосибирской области при участии «Единой России» состоялись праздничные акции для детей участников СВО и из малообеспеченных семей
Birleşik Rusya, Belgorod bölgesindeki bir hayvan barınağına yardımda bulundu