Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Tacikistan Halkların Demokratik Partisi Merkez Yürütme Kurulu Toplantısına Katılım

Tacikistan Halkların Demokratik Partisi Merkez Yürütme Kurulu Toplantısına Katılım
REKLAM ALANI
30.11.2022
A+
A-

 

 

 

Tacikistan Halkların Demokratik Partisi Merkez Yürütme Kurulu Toplantısına Katılım
30.11.2022 13:30, Duşanbe şehri

30 Kasım’da Duşanbe’de Tacikistan Halkın Demokratik Partisi Merkez Yürütme Kurulu toplantısı yapıldı ve burada barışın ve ulusal birliğin kurucusu – ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, büyük Başkan Tacikistan Halkların Demokratik Partisi’nden Emomali Rahmon katıldı ve konuştu.

Tacikistan Halkın Demokratik Partisi Yönetim Kurulu ve Merkez Yürütme Komitesi üyeleri, Tacikistan Halkın Demokratik Partisi’nin Oli Meclisi Temsilciler Meclisi’ndeki fraksiyonu, bir dizi ilgili yapı ve ofisin başkanları, sorumlu çalışanları Toplantıya parti Merkez Yürütme Kurulu Başkanlığı, partinin bölge, il ve ilçelerdeki yürütme kurulu başkanları, parti medyasının temsilcileri ve Halkların Demokratik Partisi aktif üyeleri katıldı.

Toplantıda, Tacikistan Halkların Demokratik Partisi’nin 13. ve 14. kongre kararlarının uygulama süreci ve bundan sonraki aşamada parti teşkilatlarının görevleri ele alındı, Merkez Yürütme Kurulu üyelerinde değişikliklere gidildi.

Partinin büyük başkanı yaptığı konuşmada bugün zor koşullarda olduğumuzu vurguladı. Dünyanın yeniden dağıtılması ve doğal kaynaklara erişim, hızlı silahlanma, “soğuk savaşın” yeni bir aşamasının başlangıcı, bilgi savaşlarının ve siber suçların yanı sıra iklim değişikliği ve onun için süper güçlerin çıkar çatışması sonuçları, bulaşıcı hastalıkların yayılması ve gezegenin sakinlerinin yaşamlarının diğer sorunları, neredeyse yüz yıllık insanlık tarihinin en zor dönemiyle karşı karşıya kaldı.

Partinin büyük başkanı, Tacikistan Halkın Demokratik Partisi’nin Tacikistan sakinlerinin siyasi ve sosyal hayatında etkili bir rol oynadığını ve halkın siyasi kültürü ile öz farkındalığının ve sanatının oluşmasında değerli bir rol oynadığını ifade etti. Toplumun ve devletin kalkınmasının yeni aşamasında partimizin temel görevleri, 2027 yılına kadar ülkenin kalkınmasının en önemli yönlerini içeren seçim öncesi programlarında, on üçüncü ve on dördüncü kongre kararlarında belirtilmiştir.

Parti başkanına göre, Tacikistan Halkın Demokratik Partisi’nin programlarının misyonu ve özü, bağımsız, müreffeh, gelişmiş ve siyasi, ekonomik ve sosyal açıdan istikrarlı bir Tacikistan’ın sürdürülebilir kalkınmasıdır. Partinin yürütme kurullarının, eyalet yönetiminin çeşitli alanlardaki yetkili yapıları ve yerel yürütme organlarıyla birlikte, yeni istihdam yaratmak ve nüfusun yaşam koşullarını kademeli olarak iyileştirmek için gerekli önlemleri aldığına, sosyal sorunların çözümüne odaklandığına dikkat çekildi. sosyal altyapı oluşturmak, eğitim kurumlarının durumunu iyileştirmek, geniş ailelerin koşullarını iyileştirmek, yetimlere, engellilere ve toplumun diğer savunmasız gruplarına ek yardım tahsis etmek.

Ulusal barış ve birliğin kurucusu – ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Tacikistan Halkın Demokratik Partisi Genel Başkanı Emomali Rahmon, parti üyelerinin çalışmalarını daha da genişletmek amacıyla bir kez daha vurguladı. ülke parlamentosunda hizipler, parti programlarını uygulamak ve parti programlarını uygulamak için tüm bilgi, beceri, beceri ve deneyimlerini güçlendirmek ve yönlendirmek için bölge, il ve ilçelerdeki parti yürütme kurulları ile işbirliği yapmak gerekir. 2030 yılına kadar Tacikistan Cumhuriyeti Ulusal Kalkınma Stratejisi.

Bugün birincil parti teşkilatlarının sayısının 6.577, parti üye sayısının ise 517.388 olduğu bildirildi.

Toplantının devamında parti genel başkanı Sayın İmamali Rahmon, parti yapılarının geçmiş dönem faaliyetleri ile gelecek yılki görevlerini belirtti.

Partinin yürütme kurullarına, özellikle tüzüğün uygulanması, tüzük ve programların gereklilikleri, parti üyelerinin kaliteli kabulü, yürütme komitesi toplantılarının zamanında yapılması ve birincil olmak üzere parti içi meselelerle ilgilenmeleri talimatı verildi. organizasyonlar, siyasi kampanyalara aktif katılım, yönetim personelinin seçimi ve görevlendirilmesi, bir yarışma yoluyla parti, parti çalışanının Davranış Kurallarına uymak ve çalışma koşullarını iyileştirmek için önlemler almak.

Aynı zamanda, yerel bölgelerdeki tüm birincil parti örgütlerine ve birincil örgütlere, Tacikistan Halkın Demokratik Partisi’nin programatik hedeflerinin uygulanması yönünde propaganda ve ajitasyon faaliyetlerini genişletmek, ülke halkını 35. Devletin bağımsızlığının yıldönümünü kutlamak ve bu doğrultuda proaktif ve aktif olmak. .

Partinin Badakhshan Dağlık Özerk Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı Zunaida Rajabova’nın partinin büyük başkanı Zunaida Rajabova’nın konuşmasının ardından; Madina Rajabova – Lakhsh Bölgesi Pedagoji Koleji öğretmeni; Saidbek Mirzomuddinov – Rusya Federasyonu’ndaki Tacikistan Halkın Demokratik Partisi’nin kamu resepsiyonu başkanı; Toplantıda Khatlon bölgesinin Kuşanyan bölgesindeki “Imomi Azam” çiftliğinin başkanı Mahmadiso Qurbanov ve Sughd bölgesinin Khujand şehrinin “Farovon-1” limited şirketinin genel müdürü Israelkhoja Samandarov konuştu.

Bu konuda meclis kararı alındı.

Böylece parti MYK üyelik değişiklikleri başta olmak üzere toplantı gündemindeki diğer konular Halkların Demokratik Partisi Komite üyeleri tarafından görüşüldü ve ilgili kararlar alındı.

Personel sorunlarının ele alındığı toplantının devamında, Bakhtiyor Hamdamov’un başka göreve nakli nedeniyle Halk Partisi’nin merkezi yayın organı “Minbari Khalk” genel yayın yönetmenliği görevinden, Raufzoda Suhrob Kholmurod’un görevden alınmasına karar verildi. gazetesinin yazı işleri müdürlüğüne seçildi.

Tacikistan Halkların Demokratik Partisi Merkez Yürütme Kurulu toplantısının sonunda, partinin büyük başkanı Sayın Emomali Rahmon, partinin her üyesinin devletin ve Hükümetin stratejik görevlerini yerine getirmesi, geliştirmesi gerektiğini ifade etti. yasama sistemine, ulusal barış ve birliğin güçlendirilmesine, yapıcı vatanseverlik fikirlerinin yaygınlaştırılmasına ve öz farkındalığın ve farkındalığın güçlendirilmesine değerli katkılarını yapmaktadır ve Halkların Demokratik Partisi üyesi olmanın hem bir onur hem de büyük bir sorumluluk olduğunu her zaman hatırlamalıyız. halkına, vatanına ve bağımsız Tacikistan’ımızın demokratik, laik ve yasal toplumunun kaderine.

 

kaynak:http://www.president.tj/node/29745?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI