Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Esnaf ve Sanatkârlar ile bir araya geldi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Esnaf ve Sanatkârlar ile bir araya geldi
REKLAM ALANI
11.02.2021
A+
A-

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. İlk olarak Şanlıurfa Valiliğini ziyaret eden Bakan Pekcan burada esnaf ve sanatkârlar ile bir toplantı gerçekleştirdi. Bakan Pekcan Valilik ziyaretinin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü makamında ziyaret etti.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan bir dizi temaslarda bulunmak ve esnaf ve sanatkârlar ile bir araya gelmek üzere Şanlıurfa’ya geldi.

Bakan Pekcan, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Gülendar Açanal, Ahmet Akay, İbrahim Halil Yıldız ve Halil Özşavlı ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül ve TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in de bulunduğu heyetle Şanlıurfa Valiliği’ni ziyaret etti.

BAKAN PEKCAN:” ŞANLIURFA’DAKİ 513 FİRMANIN İHRACATA KATILMASINI SAĞLAYACAĞIZ”
Şanlıurfa Valiliğini ziyaretinin ardından esnaf ve sanatkârlar toplantıya geçen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan burada yaptığı konuşmada Şanlıurfa’da son üç yılda 150 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştiğini ve bunun Şanlıurfa için çok düşük bir rakam olduğunu belirtti.
Bakan Pekcan: “Şanlıurfa’da ihracat potansiyeli olduğu halde ihracat yapmayan 513 firma var. Şimdi onlara ihtiyaç analizleri yapacağız. Niçin ihracatçı olamadıklarını tespit edecek, altı ay süreyle onları taleplerine en uygun mentorle eşleştirerek eğitimler vereceğiz. O firmalarımıza Eximbank’tan da destek vererek ihracat ailesine katılmalarını sağlayacağız.” diye konuştu.

BAŞKAN BEYAZGÜL:” ŞANLIURFA GÜVENLİ BİR ŞEHİRDİR KİMSENİN ŞÜPHESİ KALMAMIŞTIR”
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de toplantıda Şanlıurfa’da büyükşehir belediyesi olarak kuracakları 6 adet fabrika ilgili bilgiler aktararak Şanlıurfa’da hem yatırıma hem istihdama yönelik çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.
Başkan Beyazgül: ”Şuan Şanlıurfa güvenli bir şehirdir. Bu konuyla ilgili olarak kimsenin şüphesi kalmamıştır. Biz büyükşehir belediyesi olarak esnafımızın desteklenmesi ve e-ticaret yapabilmesi için de bir çalışma yaparak bu konuda bir hibe desteği de aldık. Esnafımıza yardımcı olmaya devam edeceğiz. Bizler de pandemi döneminde en fazla etkilenen kesimlerden biri olan esnafımızı her gün dolaşarak onların sıkıntılarını dinliyor çözüm üretmeye gayret ediyoruz” dedi.

Toplantıda TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül ve TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de birer konuşma gerçekleştirdi.

BAKAN PEKCAN BAŞKAN BEYAZGÜL’Ü MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Şanlıurfa Valiliğinde esnaf ve sanatkârlarla gerçekleştirilen toplantının ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü makamında ziyaret etti.
Şanlıurfa’da hayata geçirilecek projeler ile ilgili Bakan Pekcan’a aktarımlarda bulunan Başkan Beyazgül ziyaretin anısına Bakan Pekcan’a birtakım hediyeler takdim etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü ziyaretinin ardından esnafı gezen Bakan Pekcan ve Başkan Beyazgül esnafla sohbet ederek sorunlarını dinledi.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI