Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“TÜRKİYE SALGIN SÜRECİNDEN GÜÇLENEREK ÇIKACAKTIR”

“TÜRKİYE SALGIN SÜRECİNDEN GÜÇLENEREK ÇIKACAKTIR”
REKLAM ALANI
12.04.2021
A+
A-

“TÜRKİYE SALGIN SÜRECİNDEN GÜÇLENEREK ÇIKACAKTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği Kadın Kolları ve Gençlik Kolları MKYK üyelerini kabulünde yaptığı konuşmada, “Avrupalı Türklerin yaşadıkları ülkelerin siyasi, kültürel, ekonomik ve sosyal hayatına daha fazla katkıda bulunduklarını görmekten gurur duyuyoruz. Özellikle kadınlarımızın ve gençlerimizin hayatın farklı kulvarlarında en ön safta yer aldığına şahit oluyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Kadın Kolları ve Gençlik Kolları MKYK üyelerini Dolmabahçe Ofisinde kabul etti.

Kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ay önce de Uluslararası Demokratlar Birliği’nin yeni yönetimi ile İstanbul’da bir araya gelerek verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, bugün de birliğin kadın kolları ve gençlik kolları merkez karar yönetim kurullarıyla buluşmaktan duyduğu bahtiyarlığı dile getirdi.

Uluslararası Demokratlar Birliği çatısı altında Avrupa’daki Türk vatandaşlarına hizmet eden birlik çalışanlarına selamlarını ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendilerine emekleri ve gayretleri için şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle inşallah Salı günü kavuşacağımız ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyor, bu mübarek ayın milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için rahmete, berekete, huzura ve barışa vesile olmasını diliyorum” dedi.

“TÜRKİYE SALGIN SÜRECİNDEN GÜÇLENEREK ÇIKACAKTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgınına dikkati çekerek salgında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, hastalara da acil şifalar diledi.

Koronavirüs salgını sebebiyle yaşanılan zorlukların Türkiye için yeni müjdelere kapı aralayacağına inandıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ümidimiz ve beklentimiz odur ki Allah’ın izni ve inayetiyle Türkiye bu salgın sürecinden çok daha güçlenerek çıkacaktır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin sıkıntısını siyasi ikbal kapısı olarak gören muhterislere aldırmadan tedbire sarılıp, takdire teslim olarak salgınla mücadeleye devam edeceklerinin altını çizdi.

Koronavirüsün dünya sisteminde kırılmalara sebep olacak yeni bir dönemin kapılarını aralayacağını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ana vatanınız Türkiye, bu yeni sürece en hazırlıklı giren ülkelerden biridir. Dünya ekonomilerinin ciddi daralmalar yaşadığı böyle bir dönem içinde 2020 yılında elde ettiğimiz yüzde 1,8’lik büyüme oranı bunun en önemli işaretidir. Son bir yıldaki tecrübelerimizin bizim sık sık vurguladığımız eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farkı açıkça ortaya koyduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN ALİCENAPLIĞINI TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin salgınla mücadeledeki örnek başarısının bilhassa yurt dışındaki vatandaşlarca çok daha iyi görülüp daha fazla takdir edildiğini söyledi.

Türkiye’nin hiçbir ücret almadan en ileri standartlarda sunduğu hizmetlere Avrupa’nın birçok ülkesinde ciddi meblağlar ödenerek ancak ulaşılabildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Avrupa’da günlerce test sırası bekleyen, ilaca erişemeyen, ambulans bulamadığı için evde vefat eden, hastane kapılarından geri çevrilen nice vatandaşlarımızın olduğunu da biliyoruz” dedi.

Salgının başından bu yana 142 ülkeden 100 bini aşkın vatandaşı Türkiye’ye getirdiklerini, 380’in üzerinde vatandaşın da dışından ambulans uçaklarla yurt içindeki hastanelere naklettiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar 157 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa da yardım göndererek Türkiye’nin ve Türk milletinin alicenaplığını tüm dünyaya gösterdikleri söyledi.

“Bundan sonra da nerede yaşarsa yaşasın tüm insanlarımıza ulaşmaya, onların dertleri ile sıkıntılarıyla hemhâl olmaya devam edeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Bugün Avrupa genelinde yaklaşık 6 milyon insanımız var. Bir dönem sadece işçi, emekçi olarak çalışan kardeşlerimiz, hamdolsun artık iş dünyasından ticarete, eğitimden akademiye, sivil toplumdan siyasete geniş bir yelpazede varlık gösteriyorlar. Avrupalı Türklerin yaşadıkları ülkelerin siyasi, kültürel, ekonomik ve sosyal hayatına daha fazla katkıda bulunduklarını görmekten gurur duyuyoruz. Özellikle kadınlarımızın ve gençlerimizin hayatın farklı kulvarlarında en ön safta yer aldığına şahit oluyoruz. Türklerin ötelendiği, hor, hakir görüldüğü, dışlandığı, sadece belli mesleklere, belli sektörleri hapsedildiği günler artık geride kaldı. O iş bitti. Her zaman söylediğimiz gibi sizlerin başarısı, bizim başarımız, milletimizin başarısıdır bunu böyle bilin. 84 milyonun her bir ferdinin iftihar kaynağıdır.”

“AVRUPALI TÜRKLERİ HÂLÂ 1960’LARIN DAR KALIPLARINA SIKIŞTIRMAYA ÇALIŞANLAR GÜÇLENEN BİR DİASPORA GERÇEĞİNİ KABULLENMEK İSTEMİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye’de artık bir seçmen olarak bulundukları ülkede oy kullanabilme imkânını getirdiklerini hatırlatarak, “Artık milletvekili de olabiliyor mu? Olabiliyor. Bak nereden nereye geldik. İnşallah bu daha da ileriye ulaşacak. Bakın bu arada Uğur Şahin ve Özlem Türeci hocalarımızın Kovid-19 aşısını geliştirmede yakaladıkları başarı, kendilerine destek olunması ve fırsat verilmesi hâlinde insanımızın neler yapabileceğini açıkça göstermiştir. Bu tür iyi örnekler sadece Avrupalı Türkleri değil aynı zamanda diğer göçmen topluluklara da öz güven ve cesaret aşılamaktadır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarının Avrupası’nda Türklerin ve Müslümanların hak ettikleri biçimde, çok daha görünür bir şekilde yer alacaklarından asla şüphe duymadıklarını belirterek, “Elbette bu durum bize nasıl umut aşılıyorsa birilerinin de kâbusu oluyor. Avrupalı Türkleri hâlâ 1960’ların dar kalıplarına sıkıştırmaya çalışanlar büyüyen ve güçlenen bir diaspora gerçeğini kabullenmek istemiyor. Son dönemde vahim boyutlara ulaşan İslam düşmanlığı ve yabancı karşılığı, işte bu hazımsızlığın tezahürlerinden yalnızca biridir” ifadelerini kullandı.

“Avrupa ülkelerinde farklı isimler altında yapılan haşa İslam modelleri de bu hastalıklı bakış açısının yansımalarından biridir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “İslam düşmanlığı, Batılı siyasetçilerin başarısızlıklarının örtmek, çapsızlıklarını gizlemek için istismar ettikleri en önemli araçlardan birine dönüşmüştür. Daha evvel marjinal kesimlerin başvurduğu bu popülist yönteme artık ana akım medya organları, akademisyenler, yazarlar, bakan, başbakan seviyesinde siyasetçiler de tevessül etmeye başlamıştır. Dış politikada başarısızlığa uğrayan, içeride sıkışan, kişisel rekabetlerini bulundukları makamların önüne geçiren siyasetçiler, bu kifayetsizliklerini şahsıma ve Müslümanlara saldırarak kamufle etme çabasındadır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ırkçı dalgadan sadece Türklerin değil, etnik kimliği, görünüşü, dinî aidiyeti farklı diğer toplum kesimlerinin de mağdur olduğuna dikkati çekti.

İstatistiklerin Avrupa’da yükselen kültürel ırkçılığı açıkça ortaya koyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl önceki senelere göre nefret suçlarının 2 kat arttığı bilgisini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’da Türk vatandaşlarının en çok yaşadığı üç ülkede göçmenlere yönelik saldırıların sayısının 3 bini geçtiğine işaret ederek, şöyle konuştu: “Sadece 2020 yılında Almanya’da 400’ü bizim insanlarımıza yönelik olmak üzere toplam 900’ün üzerinde ırkçı saldırı kaydedilmiştir. Yine geçen yıl koronavirüs salgınının getirdiği kısıtlamalara rağmen cami ve cami derneklerimize yönelik 121 eylem düzenlenmiştir. Bir dönem ülkemizde olduğu gibi Avrupa’da da kamusal, özel alan kurnazlığı üzerinden Müslüman kadınların hakları gasbedilmektedir. Bugün ne yazık ki birçok Avrupa ülkesinde bilhassa başörtülü kadınların istihdama katılabilmesi, iş bulabilmesi, sosyal hayata özgürce var olabilmesi, hatta bazı yerlerde eğitim imkânları ciddi biçimde sınırlandırılmıştır. Meselenin asıl vahim tarafı ise, bize demokrasi ve insan hakları konusunda ders verenlerin kendi ülkelerinde en temel insan haklarının çiğnenmesine alkış tutması bu ayrımcılığa ses çıkarmamasıdır.”

“SİZLERDEN ÜLKE VE MİLLET OLARAK BİZİM DE AVRUPA’DAKİ VATANDAŞ VE SOYDAŞLARIMIZIN DA BEKLENTİSİ BÜYÜK”

Mücadelelerini hukuk, demokrasi ve meşruiyet zemininde kararlılıkla sürdüreceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun yolu da örgütlü olmaktan, sivil toplum kuruluşları etrafında güç birliği yapmaktan geçiyor. Uluslararası Demokratlar Birliği’ni işte bu kutlu ve zor mücadelenin en önemli vasıtası olarak görüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, UID üyelerinin vereceği mücadelenin önemine işaret ederek, “Çok önemli bir misyon yüklenmiş, önemli bir sorumluluğu omuzlamış durumdasınız. Sizlerden ülke ve millet olarak bizim de Avrupa’daki vatandaş ve soydaşlarımızın da beklentisi büyük. Binlerce yıllık tarihi şanlı zaferlerle ve çetin mücadelelerle dolu büyük bir milletin evlatları olduğunuzu asla unutmamalısınız. Sizler, politikalarını belirlerken kimi devletlerin gözünün içine bakan değil, Birleşmiş Milletler kürsüsünden ‘Dünya beşten büyüktür’ diyerek tüm insanlık için hak ve adalet talep eden bir ülkenin evlatlarısınız” şeklinde konuştu.

Savunma sanayisine ve terörle mücadeleye vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diplomaside destanlar yazan, geleceğin teknolojilerine imza atmaya başlayan ürettiği insansız hava araçları, silahlı insansız hava araçlarıyla dünyada savaş paradigmasını değiştiren bir ülkenin evlatlarısınız. Her birinizden mensubu olduğunuz milletinizden, dilinizden, kültürünüzden en önemlisi de bağımsızlığın timsali ay yıldızlı al bayrağınızdan iftihar etmenizi istiyorum” dedi.

“BÖYLESİNE KUTLU BİR MÜCADELENİN SANCAKTARLIĞINI YAPMAKTAN ŞEREF DUYUYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, UID üyelerinin yurt dışında tarihî bir duruş sergilediğinin altını çizerek şu değerlendirmelerde bulundu: “Biz de içeride benzer bir mücadeleyi yürütüyoruz. Coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızı temsil nöbetini yeniden devralmayı hedeflediğimiz, medeniyetimizin yükselişini hazmedemeyenlerin saldırılarına göğüs geriyoruz. Böylesine kutlu bir mücadelenin sancaktarlığını yapmaktan da şeref duyuyoruz. Güya bize muhalefet yapmak adına Türkiye Cumhuriyeti kimliğine sahip olduğu hâlde gavurun kılıcını sallayarak üzerimize gelenleri gördükçe de üzülüyoruz. Proje ürünü açıkça belli olan şahsiyetlerin, konuların, kampanyaların bizim ülkemizin dikkatini asıl hedeflerinden uzaklaştırmak gayesiyle ortaya sürüldüğünün farkındayız. Türkiye’nin son sekiz yıldır yaşadığı her hadise bu sinsi oyunun bir parçasıdır. Hiçbiri kendi dinamiklerimizin tabii ürünü olmayan bunca siyasi, sosyal, ekonomik, psikolojik saldırının hepsinin de üstesinden Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle şimdiye kadar gelmeyi başardık.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy bir araya geldiğini ile önceki gün de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştüğünü anımsatarak görüşmelerde ikili ilişkileri ve Donbass krizini değerlendirdiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölgemizin huzuru ve güvenli geleceği için her iki ülkenin de aralarındaki anlaşmazlıkları bir an önce müzakere ve barış yoluyla çözmesini istiyor, bu yönde gayret gösteriyoruz. Sayın Putin’le ayrıca yeni turizm sezonu hazırlıklarından Suriye krizine kadar Karabağ olaylarına kadar bütün bunları geniş bir yelpazede ele alarak görüş alışverişinde bulunduk” diye konuştu.

“GEÇİMİ SIKINTIYA DÜŞEN HER KARDEŞİMİZİN DERDİ BİZİM DERDİMİZDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın sebebiyle satışları azaldığı için depolarda bekleyen patates ve soğanların, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) üzerinden satın alınarak ihtiyaç sahiplerine hibe olarak Ramazan öncesinde dağıtılmasının kararlaştırıldığını belirterek 1 milyon 250 bin ton patates ve yaklaşık 300 bin ton soğanın vatandaşlara dağıtılacağını bildirdi.

Çeltiğin de çiftçinin elinde kalmaması için TMO’ya talimat verildiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan öncesi 81 il valiliği vasıtasıyla bu konuyu yakından takip edip neticelendireceklerini, hem üreticilerimizi sıkıntıdan kurtaracak hem de vatandaşlara destek olacaklarının altını çizdi.

Yaklaşık üç yıl önce emeklilere bayramlarda biner lira ikramiye ödeme sözü verdiklerini ve bu uygulamayı hemen başlattıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin Ramazan’daki ilk ödemesini Mayıs başında Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasına doğru gerçekleştireceklerini açıkladı.

“Sıkılaştırmak zorunda kaldığımız tedbirler sebebiyle dükkânı kapanan, işi azalan, geçimi sıkıntıya düşen her kardeşimizin derdi bizim derdimizdir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaf ve sanatkârların yanında olmayı sürdüreceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karşımızda ancak dünya ile birlikte yürütürsek başarıya ulaştırabileceğimiz bir tehdit var. Bu mücadelede kısıtlamalardan aşılamaya ve destek paketlerine kadar elimizdeki tüm silahları kullanıyoruz. Allah’ın izniyle bu musibetin de üstesinden geleceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

UID üyelerinden bulundukları ülkelerde temas ettikleri herkese gerçek Türkiye fotoğrafını bıkmadan, usanmadan, samimiyetle ve azimle sürekli anlatmalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, UID Kadın Kolları ve Gençlik Kolları MKYK üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

Kaynak:www.tccb.gov.tr/haberler/410/126551

REKLAM ALANI