Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TÜSİKON BAŞKANI ORHAN BEŞİKTEPE ‘DEN ‘24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’ MESAJI

TÜSİKON BAŞKANI ORHAN BEŞİKTEPE ‘DEN ‘24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’ MESAJI
REKLAM ALANI
23.11.2022
A+
A-

Üreticiler Sanayiciler ve İş Adamları Konfederasyonu ( TÜSİKON ) Genel Başkanı Orhan Beşiktepe, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Beşiktepe, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Büyük fedakârlık ve özveri göstererek, geleceğimizin teminatı olan sevgili yavrularımızı yetiştiren, onlara iyiyi ve doğruyu öğreten, milli ve manevi değerlerimizi, iyi insan ve vatandaş olmayı, vatan ve millet sevgisini aşılayan, çağın gerektirdiği bilgi düzeyine ulaştıran öğretmenlerimize armağan edilen bu anlamlı günü idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan; emek, özveri ve sabır gerektiren; bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir. Öğretmenlik bilgi, tecrübe ve irfanla yeni nesli geleceğe hazırlayan büyük ve bir o kadar da ağır bir sorumluluk gerektiren dünyanın en güzel mesleklerindendir.

Öğretmenlik, geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan, insana ve emeğe saygılı, iyi ahlâklı, milli ve manevi değerlerini bilen, araştıran, okuyan, düşünen ve üreten bireyler olarak istikbalimizin teminatı genç nesillerimizi yetiştirme sanatıdır.

Ülkelerin kaderlerinde öğretmenler çok önemli roller oynamaktadır. Bir ülkenin kalkınmasında, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, toplumdaki huzur ve sosyal barışın sağlanmasında, bireylerin sosyalleşmesi ve toplumsal hayata hazırlanmasında, toplumun kültür ve değerlerinin genç kuşaklara aktarılmasında öğretmenler her zaman başrolü oynarlar.

Öğretmenler sadece bir milletin değil bütün insanlığın ortak değerleridirler. Onlar, sözleri ve hareketleriyle aydınlanmış, çalışkan, erdemli ve eğitimli bir insan olmanın ne anlama geldiğini göstermektedirler.

Cumhuriyetimizi emanet ettiğimiz gençlerimizin aklın ve bilimin rehberliğinde her alanda en iyi şekilde yetişmesi, milli ve manevi değerlerine bağlı, tarihini iyi bilen, sorumluluk sahibi, çalışkan, kendine güvenen, mutlu bireyler olarak yetiştirilmesi eğitimin mimarları olan öğretmenlerimiz sayesinde mümkün olacaktır. Bu nedenle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” diyerek öğretmenlere verdiği önemi ve duyduğu saygıyı en güzel biçimde ifade etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımızı hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde bilgili, donanımlı, dinamik ve açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek için canla başla çalışan öğretmenlerimize teşekkür ediyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu kutsal görevi yerine getirirken hayatını kaybeden tüm eğitim neferlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; istikbalimizin mimarları olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

 

REKLAM ALANI