Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Ukrayna savaşı, adil bir dünya düzeni kurma arayışımızın ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha gösterdi”

“Ukrayna savaşı, adil bir dünya düzeni kurma arayışımızın ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha gösterdi”
REKLAM ALANI
18.04.2022
A+
A-

“Ukrayna savaşı, adil bir dünya düzeni kurma arayışımızın ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha gösterdi”
18.04.2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da mukim büyükelçiler ile iftar programında yaptığı konuşmada, “Ukrayna savaşı, adil bir dünya düzeni kurma arayışımızın ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha gösterdi. ‘Dünya beşten büyüktür’ diyerek bayraklaştırdığımız Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi reformu çabalarımızın önemi anlaşılmış oldu” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da mukim büyükelçilerle iftarda bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen iftarda bir konuşma da yaptı.

Davete icabet ettikleri için büyükelçilere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mübarek Ramazan-ı Şerif’in milletimizle beraber tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

“KÜRESELLEŞMEYLE BERABER BİRBİRİMİZE KARŞI YÜKÜMLÜLÜKLERİMİZ DE ARTIYOR”

“Afrikalı, Asyalı, Avrupalı, Amerikalı olmadan önce bizler birer insanız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Nerede yaşarsak yaşayalım; inancımız, kültürümüz, dilimiz, ten rengimiz ne olursa olsun, hepimiz 8,5 milyarlık büyük insanlık ailesinin fertleriyiz. İnsanlık ailesinin üyeleri olarak sadece birbirimize karşı değil, aynı zamanda evlatlarımıza, gelecek nesillere karşı da sorumluyuz. Hiçbirimizin kendi fildişi kulesine çekilip, diğerinin yaşadığı sorunları, sıkıntıları, felaketleri görmezden gelme lüksü yoktur.”

“Küreselleşmeyle beraber birbirimize karşı yükümlülüklerimiz de artıyor” değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz unutsak, biz kabul etmeye yanaşmasak bile, yaşanan her hadise bize tüm insanlığın aynı gemide olduğunu tekrar hatırlatıyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Çatışmalardan ekonomik krizlere, salgından çevre felaketlerine kadar bu acı hakikate pek çok alanda şahitlik ediyoruz. Türkiye olarak, bu gerçekler ışığında mesuliyetlerimizi yerine getirmenin, krizlerde yapıcı rol oynamanın çabasındayız.”

“UKRAYNA’NIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜN KORUNMASI TEMELİNDE BARIŞÇI BİR ÇÖZÜM BULUNABİLECEĞİNE GÖNÜLDEN İNANIYORUM”

“İki komşumuz arasında önce ateşkesin, ardından da kalıcı barışın tesisi, insanlık adına yapılmış en hayırlı işlerden biri olacaktır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin korunması temelinde, diyalog yoluyla barışçı bir çözüm bulunabileceğine gönülden inanıyorum” şeklinde konuştu.

İstanbul’daki görüşmelerden tarafların ve uluslararası toplumun mutmain olacağı bir neticenin alınması için çalışmalara devam edeceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ukrayna savaşı adil bir dünya düzeni kurma arayışımızın ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha gösterdi. ‘Dünya beşten büyüktür’ diyerek bayraklaştırdığımız Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi reformu çabalarımızın önemi anlaşılmış oldu” ifadelerini kullandı.

Tüm Haberler

Kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/136519/-ukrayna-savasi-adil-bir-dunya-duzeni-kurma-arayisimizin-ne-kadar-isabetli-oldugunu-bir-kez-daha-gosterdi-

 

 

 

 

REKLAM ALANI