Eskişehir, yerli ve milli üretimdeki gücünü bu fuarda ortaya koyacak
Eskişehir’in özellikle havacılık ve makine imalat sanayindeki gücünü ortaya koyacak olan Eskişehir Endüstri Fuarı, 9-12 Haziran 2021 tarihleri arasında Eskişehir Ticaret Odası-Tüyap Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Fuarda; Eskişehir, Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir, Sakarya, Kocaeli ve yakın coğrafyadaki sanayi şehirlerinden 100’ü aşkın firma ve firma temsilciliğinin en yeni teknoloji ürünleri sergilenecek. Tüyap Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, ihracata dayalı sanayileşme modelini benimseyen Eskişehir’in ilk kez üretimdeki gücünü ortaya koyacak bir fuarı gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.
Fuar için kamu ve özel sektör el ele verdi
Havacılık ve makine imalat sanayinin üretim üslerinden olan Eskişehir, yepyeni bir fuara kavuşuyor. Eskişehir’in ilk “Ar-Ge, Sanayi ve Teknoloji Fuarı” olan Eskişehir Endüstri Fuarı, 9-12 Haziran 2021 tarihleri arasında Eskişehir Ticaret Odası-Tüyap Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Eskişehir Ticaret Odası iş birliğiyle düzenlenecek fuara, Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi de katkı veriyor. T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Eskişehir Sanayi Odası, Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve KOSGEB’in destekleri ile hazırlanan fuar, Eskişehir Ticaret Odası-Tüyap Fuar Merkezi’ndeki iki ayrı salonda toplam 12 bin metrekarelik kapalı alanda gerçekleştirilecek. Fuarda; Eskişehir, Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir, Sakarya, Kocaeli gibi sanayi şehirlerinden 100’ü aşkın firma ve firma temsilciliğinin en yeni teknoloji ürünleri sergilenecek.
Yerli ve milli üretim bayrağı dalgalanacak
Tüyap Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, ihracata dayalı sanayileşme modelini benimseyen Eskişehir’de böyle bir fuar gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Eskişehir’de yerli ve milli üretim bayrağının gururla fuarda dalgalanacağını belirten Ersözlü, “Havacılık ve imalat sanayi fuarımızın iki ana sektörü olacak. Birinci salonda havacılık sanayi ürünleri sergilenirken, diğer salonda imalat sanayisindeki önemli firmalar yer alıyor. Eskişehir aynı zamanda havacılık ve savunma sanayi alanında faaliyet gösteren firmaların merkezi. 1. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü, TEİ, TÜRASAŞ, İŞBİR Elektrik ve ALP Havacılık başta olmak üzere savunma sanayinde faaliyet gösteren firmalar fuarımıza katılıyor” dedi.
Yoğun ikili iş görüşmeleri olacak
Eskişehir Endüstri Fuarı’na, İstanbul, Ankara, Bursa, Konya, İzmir, Sakarya, Kocaeli, Manisa, Afyon, Kütahya, Bilecik, Uşak, Antalya, Samsun, Hatay, Balıkesir gibi şehirlerden yoğun ziyaretçi katılımı bekleniyor. Söz konusu illerin ticaret ve sanayi odalarının, organize sanayi bölgelerinin ve teknoparkların üyeleriyle heyet organizasyonu düzenleyeceği ve bu heyetlerin fuarda özel oluşturulan alanlarda, katılımcı firmalarla dört gün boyunca ikili iş görüşmesinde bulunacağı belirtiliyor. Uluslararası alım heyeti organizasyonu kapsamında yurt dışında 37 ülkeden 7 bin 542 potansiyel ziyaretçiye fuar daveti gönderildi. Fuara katılmak isteyen yerli ve yabancı ziyaretçiler MyTüyap mobil uygulaması üzerinden online davetiyelerini alarak fuarı gezebilecekler.
Yurt dışı ziyaretçilere online görüşme imkanı
Eskişehir Endüstri Fuarı’nın yurt dışı ziyaretçi ayağında ise hibrit fuar modeli uygulanacak. Yabancı ziyaretçiler, Business Connect Platformu’nu kullanarak yapılan eşleştirmeler sonunda, istedikleri katılımcıları platform üzerinden de ziyaret edip, online görüşme yapabilecekler. Makine, havacılık ve otomotiv sektörlerindeki ana firmalar ile Ar-Ge firmaları, alt yükleniciler, tedarikçiler, yan sanayi firmaları, işletme teknolojileri, robot teknolojileri ve yurt dışından gelen alım heyetleri aynı organizasyonda bir araya gelecek. Fuarda, Türk markalı ana firmalar ile yan sanayi ve teknoloji üreten tedarikçilerin ikili iş görüşmelerinde (B2B) bulunabileceği bir platform da oluşturulacak.
Fuarda Sergilenecek Ürün Grupları
Havacılık Uçak Sanayi
Kaynak, Kesme, Delme Makineleri
Beyaz Eşya Teknolojileri
Takım Tezgahları
Kalite Kontrol Sistemleri
Gıda İşleme Makineleri
Tren, Vagon ve Demiryolu Teknolojileri
İstifleme
Isıtma ve Soğutma Teknolojileri
Demir – Çelik Sanayi Teknolojileri
Enerji
Tekstil Üretim ve Teknolojileri
Üretim Makineleri
Otomasyon
Plastik ve Ambalaj Sanayi ve Teknolojileri
İşleme Teknolojileri
Elektrik
AR-GE Firmaları
Metal İşleme Makineleri
Elektronik
Tekstil Üretim ve Teknolojileri
TÜYAP Hakkında: Tüyap, Türkiye’nin ilk fuarcılık şirketi olarak 1979 yılında Bülent Ünal tarafından kuruldu. Türkiye’de fuarcılığın gelişiminin öncüsü olan Tüyap Fuarcılık Grubu kuruluşundan bugüne kadar yurt içinde 1.801, yurt dışında ise 39 ülkede 197 fuar gerçekleştirdi. Geride bıraktığı 42 yılda Tüyap, 127 ülkeden 331 bin 643 firmaya hizmet verdi ve düzenlediği fuarlarda 213 ülkeden 66 milyon 255 bin 558 ziyaretçiyi ağırladı. Çin, Rusya ve Afrika’da ilk Türk ihraç ürünleri fuarlarını organize eden şirket, halen yılda ortalama 10 yurt dışı fuara Türk milli katılımı organize ediyor. Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruluşu olan Tüyap, profesyonel kadrosu ve 100’ü aşkın meslek örgütü ile uzun vadeli iş birlikleri yaparak, Türkiye’de sahip olduğu ve işlettiği 7 fuar merkezi ve 6 ülkede sahip olduğu uluslararası ofisi ile düzenli ihtisas fuarları gerçekleştiriyor. Yeni dönemde ‘ticaret için önce sağlık’ mottosuyla fuarlarını düzenleyen Tüyap, Türk Standartları Enstitüsü’nün Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı şartlarını yerine getirerek TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi almaya hak kazanan ilk fuarcılık şirketi olmanın sorumluluğuyla, dijital olanaklarını da seferber ederek hibrit fuarlar düzenlemeyi sürdürüyor.